Karasu İlçesi Elektriksiz Kaldı - Son Dakika
Güncel

Karasu İlçesi Elektriksiz Kaldı

Karasu İlçesi Elektriksiz Kaldı

Sakarya Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında Karasu İlçesi'nde köy ve beldelerde elektrikler kesildi.

28.01.2012 14:42

Sakarya Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında Karasu İlçesi'nde köy ve beldelerde elektrikler kesildi. Kar nedeniyle yollar kapandı. Şehir merkezinde esnaf yolları açmaya çalışırken, elektrik kesintisi nedeniyle kaloriferli binalarda oturanlar soğukta kaldı.

Kar yağışının aralıklarla sürdüğü Karasu'da köylere 36 saatten bu yana elektrik verilemezken ilçe merkezinde de birçok yerde kesinti giderilemedi. SEDAŞ arıza ekipleri arızalara yetişmekte güçlük çekiyor. Şehir merkezi ve köylerde birçok telin yerde olduğu belirtildi. Sakarya Elektrik dağıtım A.Ş. arıza servisine ulaşanlara, Sakarya bölgesinde yoğun kar yağışından dolayı hatlarda arıza olduğuna dair ses kaydı dinletiliyor.

İlçede halen Darıçayırı, Kurudere, Yuvalıdere ve Limandere bölgesinde elektrik verilemeyen birçok köy bulunuyor. Karasu'da bulunan Öğretmenler Sitesi'nde elektrik tellerinin 3 günden bu yana yerde olduğu öne sürüldü. Karasu sahilinde Perşembe gününden bu yana elektrik olmadığını söyleyen Site Sakini Gürsel Uzunoğlu, "Kaloriferlerimiz üç günden bu yana yanmıyor. Zor durumdayız" dedi.

SEDAŞ'ı aradıklarında karşılarına telesekreter çıktığını ve arıza kaydı bırakmalarına imkan kalmadığını söyleyen Karasu Öğretmenler Sitesi Sakini Gürsel Uzunoğlu, "Bu kadarcık bir sorunda bile böyle büyük kesinti giderilemiyorsa daha büyük bir felakette ne yaşayacağımızı düşünmek bile istemiyoruz. Devlet bu işe el koymalı" dedi.

Bölgede kahve işlettiğini ancak üç günden bu yana elektrik olmadığı için zor durumda kaldıklarını anlatan Eftal Topaloğlu da, "Biz bu havada para kazanmayacaksak ne zaman kazanacağız. Faturamızı 1 gün geciktirsek ceza ödüyoruz, 1 hafta geciktirsek elektriğimizi kesiyorlar" dedi.

MAK(MB/İD) - Sakarya/ Karasu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karasu İlçesi Elektriksiz Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement