Karikatürist Gülgeç Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Karikatürist Gülgeç Hayatını Kaybetti

Geçirdiği Kalp Krizi Sonucu Yoğun Bakıma Alınan Karikatürist İsmail Gülgeç Dün Gece Hayatını Kaybetti.

16.02.2011 12:40

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu yoğun bakıma alınan karikatürist İsmail Gülgeç dün gece hayatını kaybetti.

64 yaşında hayata gözlerini yuman Gülgeç, Evrensel, Birgün, Bianet'in ardından son olarak Cumhuriyet gazetesinde "Hayvanlar" başlığıyla çiziyordu.

Gülgeç için yarın sabah saat 10:00'da Cumhuriyet Gazetesi önünde bir tören düzenlenecek. Törenin ardından Gülgeç'in naaşı Çanakkale Eceabat ilçesi Kocadere köyünde toprağa verilecek.

Çalışma hayatına 1965 yılında İzmir'de Yeni Asır gazetesinde başladı; Demokrat İzmir, Ege Ekspres gazetesi ile Devir dergisinde çalıştı. Buralarda "Kurtbay' adlı tarihi çizgi-roman, karikatür ve karikatür bantları çizen Gülgeç, İstanbul'da Milliyet gazetesi, Milliyet Çocuk dergisinde çizdi. Gülgeç'in Milliyet Çocuk dergisinde yayınladığı "Ormangiller" adlı karikatür-bantı geniş bir ilgi uyandırdı. 1979'da yayınlanan "İnce Memed' resimli romanı ( Yaşar Kemal'in yapıtıyla birlikte) yurt dışında da yayınlandı. 1980'lerde Cumhuriyet gazetesinde çizmeye başlayan Gülgeç, "Memo" adlı dizisinde tarihsel olaylardan esinlenirken "İnsanlar" adlı dizisinde günlük yaşantıdan görüntüler verdi. Gülgeç, "Hayvanlar" adlı dizisinde de güncel, toplumsal olayları değişik bir bakış açısı içinde vermeye çalıştı.

Gülgeç, üç dönem de Karikatürcüler Derneği Başkanlığı yapmıştı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Karikatürist Gülgeç Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement