Karlıova'daki "Şafak Vakti" Operasyonu Davası - Son Dakika
Güncel

Karlıova'daki "Şafak Vakti" Operasyonu Davası

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Sudağı köyünde güvenlik güçlerinin 2011 yılında bir ahıra düzenlediği ve terör örgütü sorumlusunun ölü ele geçirildiği operasyonda, teslim olan 5 örgüt mensubu ile ahırın sahibi 2 kardeşin yargılanmasına devam edildi

27.08.2013 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Sudağı köyünde güvenlik güçlerinin 2011 yılında bir ahıra düzenlediği ve terör örgütü sorumlusu "Serbest" kod adlı Faruk Kızılbaş'ın ölü ele geçirildiği operasyonda, teslim olan 5 örgüt mensubu ile ahırın sahibi 2 kardeşin yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar M.Ş.A, O.Ç, İ.E, S.K, Ç.G, F.İ ve M.İ ile avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan M.Ş.A avukatının mahkemeye gönderdiği mazeret dilekçesinin kabul edilmesini ve avukatıyla birlikte savunma yapacağını söyledi. Cumhuriyet Savcısı hazırladığı mütalaasında sanık avukatının mazeret dilekçesinin kabulüne ve tüm sanıkların "mevcut delil durumu", "suçun katalog suçlardan olması", "sanıkların kaçma şüphesi" ve "delilleri karartma şüphesi" göz önüne alınarak tutukluluk halinin devamı yönünde görüşünü bildirdi.

Sanık avukatlarından Abdullah Kaldık, iddia makamının tutuklanmanın devamına ilişkin kaçma ve delilleri karartma şüphesinden bahsettiğini ve dosyada zaten delillerin çoğunun toplandığını söyledi.

Kaldık, delillerin karartılmasının söz konusu olmadığını ileri sürerek, "Kaçma şüphesi her sanık için şüphe oluşturabilir. Ancak adli kontrol tedbirleri de getirilmiştir. Müvekkillerimiz 2 yıldır tutukludur. 2 yıldır hakim yüzü görmeden tutuklu kalmışlardır. M.İ'nin beraat etme ihtimali yüksektir. Tüm bu nedenlerle müvekkillerinin tahliyelerine karar verilmesini istiyorum. Mahkeme aksi kanaatte ise lehe olan hükümlerin uygulanmasına talep ediyorum. Ayrıca müvekkillerimizin aileleri de bu konudan dolayı mağdur durumdadır" dedi.

Tutuklu sanıklar ise tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin savunmalarının ardından kararını vermek için duruşmaya ara verdi. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşma erteledi.

-İddianameden-

İddianamede, tutuklu sanıklar M.Ş.A, O.Ç, S.K ve Ç.G hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 302 maddesinin "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozdukları" gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet, sanık İ.E hakkında TCK'nın 314/2 maddesi gereği "terör örgütüne üye olma" ve "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah ve mermileri satın alması ve taşıması" gerekçesiyle 10 ile 15 yıl, tutuklu sanıklardan ahır sahibi olan kardeşler F.İ ve M.İ hakkında ise "terör örgütüne üye oldukları" gerekçesiyle 15 yıl hapis cezası isteniyor.

?Bingöl'de 8 Aralık 2011 tarihinde Karlıova ilçesi Sudurağı köyü bölgesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen "Şafak Vakti" operasyonunda biri ölü, 8 terörist etkisiz hale getirilmişti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karlıova'daki 'Şafak Vakti' Operasyonu Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement