Kasedi Çıktı - Son Dakika
Dünya

Kasedi Çıktı

Kasedi Çıktı

ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olan Donald Trump'ın 11 yıl önce bir TV sunucusuyla yaptığı sohbette kadınlar hakkında kullandığı uygunsuz ifadeler başına dert oldu.

09.10.2016 01:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olan Donald Trump'ın 11 yıl önce bir TV sunucusuyla yaptığı sohbette kadınlar hakkında kullandığı uygunsuz ifadeler başına dert oldu.

HILLARY: BAŞKAN OLMAMALI

Washington Post gazetesinin internet sitesinden yayınladığı ses ve görüntü kaydına göre 'Access Hollywood' adlı programın çekimlerine katılmak üzere bir otobüsle stüdyoya gelen Trump, otobüsteyken TV sunucusu Billy Bush ile sohbet ediyor. Kayıtta adı gizlenen bir kadınla ilgili olarak Trump'ın sözleri dikkat çekiyor. Trump, evli bir kadınla birlikte olduğunu, ancak onu baştan çıkaramadığını anlatıyor. Daha sonra Billy Bush ve Trump, kendilerini bekleyen programda yer alan oyuncu ve model Arianne Zucker hakkında cinsel yorumlar yapmaya başlıyor. Trump'ın argolu konuşması, kadınları aşağılaması tepki çekerken rakibi Hillary Clinton, Twitter hesabından "Bu korkunç. Bu adamın ABD Başkanı olmasına izin veremeyiz" dedi. Clinton'ın bugün Trump'la beraber katılacağı 2'nci TV tartışmasında bu konunun üzerine gitmesi bekleniyor.

CUMHURİYETÇİLER DE TEPKİLİ

Trump'a asıl şok ise kendi partisinden geldi. Birçok Cumhuriyetçi siyasetçi, Trump'ı kınadı ancak çoğu onu seçimde desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Trump'ın ifadelerinin 'midesini bulandırdığını' belirterek, dün Wisconsin'de bir miting için Trump'a yaptığı daveti iptal etti. Cumhuriyetçilerin ABD Kongresi'ndeki en yüksek pozisyondaki kadın üyesi Cathy McMorris Rodgers ise "Trump, bunun özel ya da kamuoyu önünde yapılan konuşmalarda yeri olmadığını anlamalı" ifadelerini kullandı.

'ADAYLIKTAN ÇEKİLSİN'

Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Trump'ı 'kadınlardan ve kızlardan özür dilemeye' çağırdı. Bir diğer Cumhuriyetçi Senatör ve eski başkan adaylarından John McCain, Trump'ın sözlerini "saldırgan ve küçük düşürücü" olarak niteledi. Cumhuriyetçi Utah Senatörü Mike Lee ise bir adım daha ileri giderek Trump'a yarıştan çekilmesi çağrısı yaptı. Cumhuriyetçi Parti'nin Illinois Senatörü Mark Kirk, Twitter'dan "Trump kötü bir palyaço. ABD Başkanı olmaya hazır değil ve uygun değil" diye tepki gösterdi.

İŞTE ARGOLU O DİYALOG

Söz konusu videoda Billy Bush, bir kadın hakkında "Eskiden harikaydı. Aslında hala çok güzel" diyor. Trump ise o kadını baştan çıkarmaya çalıştığını belirterek "Ancak başarısız oldum. Kabul ediyorum. Onunla yatmaya (argo kullanıyor) çalıştım. O zaman evliydi" diyor. Trump, kadınla ilgili "Onu mobilyacıya götürmüştüm. Mobilya almak istiyordu. Ona bir o..... gibi yürüdüm, ama evliydi ve başarılı olamadım. Şimdi ise yapma göğüsleri var. Görünüşü tamamen değişti" ifadelerini kullanıyor.

Billy Bush ile Trump'ın sohbeti Access Hollywood çekimlerinin yapılacağı stüdyonun önüne gelince kendilerini bekleyen kadın sunucu Arianne Zucker'a yoğunlaşıyor. Billy Bush, Zucker için "Mor kıyafetler içinde çok seksi" diyor. Trump ise "Otomatik olarak güzellere çekiliyorum. Onları öpmeye başlıyorum. Bir mıknatıs gibi" diyor. Donald Trump, "Bir yıldız olduğunda bunu yapmana izin veriyorlar. İstediğin herşeyi yapabilirsin. Onların cinsel organına (argo kullanıyor) dokunabilirsin" sözlerini kullanıyor.

TRUMP: YARIŞTAN ÇEKİLMEM

Donald Trump, video nedeniyle özür dileyerek "Hiçbir zaman mükemmel biri olduğumu söylemedim... Hata yaptım ve özür dilerim. (ABD'nin eski Başkanı) Bill Clinton kadınları gerçekten istismar etti. Hillary Clinton kurbanlarına saldırdı, onları utandırdı ve sindirdi. Bu konuyu ileriki günlerde de konuşacağız" dedi. Trump yarıştan çekilmesinin ise "sıfır ihtimal" olduğunu belirterek "Hayatımda hiçbir yarıştan çekilmedim. Çok güçlü bir desteğe sahibim" diye konuştu. Trump'la bu konuşmayı yapan NBC'deki The Today Show'un sunucusu Billy Bush ise "Utanç duydum. Bunun özrü yok ama 11 yıl önceydi. O zamanlar daha genç, daha az olgundum. Aptalca hareket ettim" açıklaması yaptı.

DE NİRO'DAN TRUMP'A AĞIR SÖZLER

Oscar ödüllü ünlü aktör Robert de Niro  Trump ile ilgili "Onun yüzüne yumruk atmak isterdim" dedi. "Geleceğin İçin Oy Ver (#VoteYourFuture)" adlı kampanya çerçevesinde hazırlanan ve büyük ilgi gören videoda aktör,  Trump için "pervasızca aptal", "domuz", "köpek" ve "serseri" ifadelerini kullanıyor. de Niro, "İnsanların yüzüne nasıl yumruk atmak istediği hakkında mı konuşuyor? Tamam, onun yüzüne yumruk atmak isterdim.  O, bizim başkanlık için istediğimiz kişi mi? Sanmıyorum" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement