Kaset Komplosu" Davası - Son Dakika
Güncel

Kaset Komplosu" Davası

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

25.01.2018 19:03

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, iddianamede Deniz Baykal'ın özel hayatına ilişkin görüntülerin yayılmasını sağlama suçlamasıyla yargılanan, suç tarihinde Yeni Akit gazetesinin Ankara Temsilcisi olan Yener Dönmez savunma yaptı.

Dönmez, kaset görüntülerinin yayınlandığı tarihlerde, 312 generalin Vakit gazetesine açtığı bir dava bulunduğunu ve o davayı takip ettiğini, Meclise gittiğini, vekillerle görüştüğünü, davayı nasıl değerlendirdiklerini sorduğunu anlattı.

Ayrıca bir referandum süreci olduğunu, onu da takip ettiğini belirten Dönmez, o dönem haftada üç kez Mecliste olduğunu söyledi.

Dönmez, Deniz Baykal'a ait görüntüleri, Adalet Bakanlığına, ABD Adalet Bakanlığının gönderdiği verilere göre 23.00'te Fatih Ünen'in "metacafe.com" isimli internet sitesine 22.57'de üye olduktan sonra yayınladığını iddia etti.

"Bu adresten de 8 bin kişinin indirdiği tespit ediliyor." diyen Dönmez, bu görüntülerin 6 dakika civarında olduğunu ve ham görüntüler olduğunun anlaşıldığını savundu.

Star gazetesinden Cevheri Güven'in 22.00 civarı kendini arayıp "habervaktim.com" sitesinin ihbar hattına görüntü gönderileceğini söylediğini belirten Dönmez, yoğun bir gündem olduğu için ilgilenmediğini öne sürdü.

Dönmez, Cevheri Güven'in tekrar aradığını ve "habervaktim" ihbar hattına bir haber gönderildiğini belirttiğini dile getirerek, "Yorgundum. Ben de biraz rahatlayınca 23.00'ten sonra 'habervaktim'in sahiplerini aradım. Bu saatten sonra benim fonksiyonum bitmiştir." dedi. Dönmez, şunları söyledi:

"Haberin yayınlanmasına dair hiçbir eylemim yoktur. Ben 'Habervaktim' yazarı değilim, 'habervaktim.com'a yazı yazmadım. Bir kez dahi haber önerim olmadı. 'metacafe.com'dan saatler sonra haber alıntılanıyor. Ben haberi dahi izlemiş değilim. 'Habervaktim'e haber girmesinde benim etkim olmaz, sadece sahiplerine bildirdim, yayınlansın demedim. Sonrası onların vereceği karar."

ByLock indirmesini Cevheri Güven söylemiş

Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock indirdiğini kabul eden Yener Dönmez, bunu Cevheri Güven'in WhatsApp'tan daha gelişmiş olduğunu, ayrıca buradan paslaşabileceklerini söylemesi üzerine "Google play store"dan indirdiğini anlattı.

Dönmez, programı kullanamadığı için sildiğini iddia ederek, ByLock'u terör örgütünün kullandığını bilse bunu yükletmeyeceğini ve programla ilgili bu bilgiyi okuyucularıyla da paylaşacağını öne sürdü.

Cevheri Güven ile irtibatını, o Star gazetesinden ayrıldıktan sonra kestiğini anlatan Dönmez, FETÖ ile bir bağının da bulunmadığını savundu.

Duruşmada tutuklu sanık eski polis Şaban Albayrak, tutuksuz sanık polisler A.B, A.G. ve M.A. da savunma yaptı.

Duruşma, pazartesi gününe ertelendi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement