Kaymakam Güni ile Başkan Sezer'den Ev Ziyaretleri - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Güni ile Başkan Sezer'den Ev Ziyaretleri

Kaymakam Güni ile Başkan Sezer\'den Ev Ziyaretleri

Van'ın Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni ile Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, ev ziyaretlerine başladı.

27.03.2012 12:03

Van'ın Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni ile Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, ev ziyaretlerine başladı. Fakir bir aileyi evinde ziyaret eden Güni ile Sezer, aileye ev yapma sözü verdi.

Kaymakam Güni ile Başkan Sezer ilk ziyaretlerini, Elmalı Mahallesi'nde yaşayan ve yıllardır geçimini çobanlık yaparak sağlayan 9 nüfuslu Sinop ailesine yaptılar.

Topraktan yapılmış tek odada yaşayan Mehmet Şerif Sinop ve ailesini evinde ziyaret eden Güni ile Sezer, ailenin sıkıntılarını dinlediler.

Güni, "Daha önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğümüzce aileye kısmı bir yardım yapıldı. Ama ailenin en çok ev sıkıntısı yaşadıklarını gördük. Gevaş Belediyesi ile birlikte ilkbahar mevsiminde bu ailemize ev yapımına başlayacağız" dedi.

Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer ise Sinop ailesi için gereken tüm yardımın yapılacağını belirterek, "İlçemizde bu tür ailelere yardım etmek biz seçilmişlerin görevidir. 9 Nüfuslu aileyi evinde ziyaret ederek sıkıntı ve dertlerini dinledik. Baktık ki ailemize ev lazım. Biz de sayın kaymakamımızla birlikte bu aileye ev sözü verdik. Temel ve bodrum katı belediye tarafından yapılacak. Geri kalan kısmı ise kaymakamlık tarafından yapılacak. Baharın gelmesiyle bu ailemize ev yapımına başlanacaktır. Ayrıca bu

ailemize belediye olarak giyim, gıda, halı, yatak ve benzeri yardımlarda da bulunduk" diye konuştu.

Kaymakam Güni ile Başkan Sezer, bu tür ziyaretlerinin başka aileye de yapacaklarını belirtip evden ayrıldılar.

Başkan Sezer, daha sonra Sinop ailesine gıda, kilim, giyim ve battaniye yardımını gönderdi.

Ziyaretle ilgili duygularını dile getiren ev reisi M. Şerif Sinop, "Kaymakamımız Sayın Yusuf Güni ve Belediye Başkanımız sayın Nazmi Sezer'in ailemi ziyaretleri beni çok onurlandırdı. Sıkıntılarımı, dertlerimi dinlediler. Yardım ellerini uzattılar. En büyük sıkıntım olan ev sorunumu çözeceklerini ve ortaklaşa bir ev yapacaklarını söylediler. Ailem adına kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kulandı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Güni ile Başkan Sezer'den Ev Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement