Kaynarca'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kaynarca'dan Kısa Kısa

7 ay önce vefat eden kanser hastası şairin şiir kitabı yayımlandı

23.08.2013 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaynarca ilçesinde 7 ay önce vefat eden kanser hastası şairin şiir kitabı yayımlandı.

8 yıl kanserle mücadele ettikten sonra hayatını kaybeden şair Sevim Aslanalp'in (53) şiirlerinden oluşan, "Sevim Sultan'ın Sakarya Sevdası" adlı 5'inci kitabı yayımlandı.

Beşiz Yayınları tarafından yayımlanan kitaptaki şiirleri derleyen eşi emekli öğretmen Özkul Aslanalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Böylece eşimin yayımlanmamış şiirleri de okuyucularıyla buluşmuş oldu. Şimdi sırada eşimin hazırladığı Kaynarca'da yaşanmış hayat hikayelerinden oluşan, 'Yaşanmışlıklar' adı altında bir kitabı yayına hazırlıyoruz" diye konuştu.

6 Şubat 2013'te kanser tedavisi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman Aslanalp'in 4 şiir kitabından 'Mutluluk Desen Olsun' adlı kitabı toprağa verildiği gün baskıya çıkmıştı. Şairin daha önce yayımlanan, 'Çıldırdı Duygularım', 'Dönerken Dünya' ve 'Gönlümün Sev Zamanı' adlı şiir kitapları bulunuyor. Şair Aslanalp ülke çapında çeşitli şiir yarışmalarında dereceye girerek ödüller kazanmıştı.

Yerel seçim çalışmaları

CHP Sakarya Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkan aday adayı Ecevit Keleş, Kaynarca'da ilçe Başkanı Sezai Şeker'i ziyaret ederek destek istedi.

Sakarya'yı karış karış gezdiğini ifade eden CHP'li Keleş, şunları söyledi:

"Tanıtım afişlerinde 'Umudumuz Ecevit' sloganını kullandım çünkü bu halk hangi siyasal görüşten olursa olsun, zenginiyle, fakiriyle, her kültürden insan Ecevit'i seviyor, takdir ediyor. Beni de destekliyor. Partililerimin de bütünüyle inanması durumunda Sakarya Büyükşehir Belediyesini halkın belediyesi haline getirmek için halk zaten hazır."

CHP ilçe Başkanı Sezai Şeker ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Bizler partimizin aday göstereceği isim kim olursa olsun, sizler için üzerimize düşen çalışmayı yapmaya hazırız. Size güveniyoruz" dedi. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaynarca'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement