Kayseri'de Mimar Sinan Rüzgârı - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Mimar Sinan Rüzgârı

ÜKayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 'Mimar Sinan Günleri' etkinlikleri, dün Mimar Sinan'ın doğduğu köy olan Ağırnas'ta başladı.

13.04.2013 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Piyanist Tuluyhan Uğurlu'nun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde özel piyano resitali ile devam eden etkinlikte; bugün Nevzat Sayın, Alper Ünlü, Can Çinici ve Han Tümertekin gibi birçok değerli mimarın katılacağı panel gerçekleştirilecek.

Anadolu coğrafyasının dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki; " Mimar Sinan, kendinden önce yaşamış medeniyetlerin adeta bir birikimiydi ve o birikim neticesinde bu güzel eserler ortaya çıktı. Biz onunla iftihar ediyoruz. Kayserili olmasından da gurur duyuyoruz" dedi.

KAYSERİ'Yİ NOTALARIN BÜYÜSÜ SARDI

'Mimar Sinan Günleri' piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu'nun muhteşem piyano resitali ile devam etti. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen ve Mimar Sinan'ı konu alan piyano resitalinde büyük usta için bestelediği eserlere yer veren Uğurlu'ya ekip arkadaşları da eşlik etti.

Konser sonrası kısa bir konuşma yapan Başkan Özhaseki, Uğurlu'ya bu muhteşem resital için teşekkür ederek; "Ellerine, dillerine ve gönüllerine sağlık. Bu resital, Sinan'ı bize farklı bir şekilde anlattı. Değerli dostumuz Tuluyhan Uğurlu, ilk defa böylesine değişik bir açıdan Sinan'ı anlattı bizlere. Hakikaten tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"KALBİMİZİN YARISI BU ŞEHİRDE KALACAK"

Tuluyhan Uğurlu ise; Kayseri gibi muhteşem bir şehirde konser vermekten duyduğu mutluluğu ifade ederek; "Bu konserle sanatımızı sizlerin huzurunda sergileyebilmek şerefine erişmemizi sağlayan herkese sonsuz teşekkürler ediyorum. Mimar Sinan, rahmetiyle bütün Osmanlı şehirlerini donatmış. Biz de sizin o güzel rahmetinizle bugün sarıldık, sarmalandık. Kalbimizin yarısını bu şehirde bırakarak buradan ayrılacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kayseri'de Mimar Sinan Rüzgârı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement