Kei Dışişleri Bakanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Kei Dışişleri Bakanları Toplantısı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Genel Sekreteri Michael Christides, "Zirvenin sonunda ortaya çıkacak bildiri, KEİ'nin, burada olduğuna, değişen şartlara uyum sağladığına, ortaya çıkan yeni sınamalara karşı pozitif ve vakit kaybetmeksizin tepkiler verdiğine ve jeostratejik bölgeyi...

21.05.2017 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Genel Sekreteri Michael Christides, "Zirvenin sonunda ortaya çıkacak bildiri, KEİ'nin, burada olduğuna, değişen şartlara uyum sağladığına, ortaya çıkan yeni sınamalara karşı pozitif ve vakit kaybetmeksizin tepkiler verdiğine ve jeostratejik bölgeyi iş birliği, istikrar ve refah bölgesine dönüştürme çalışmalarına liderlik etmeye hazır olduğuna dair güçlü ve yüksek sesli mesaj verecek." dedi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın (AA) ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu KEİ Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın açılışında konuşan Christides, toplantının, yarınki en üst düzey karar organı KEİ Zirvesi'nden bir gün önce yapılmış olmasının önemine işaret etti.

Zirvede bugüne kadar yürütülen çalışmaların değerlendirileceğini ve gelecek dönemde yapılması gerekenlerin taslağının çıkarılacağını ifade eden Christides, bugünkü toplantıda zirvenin sonunda yayımlanacak bildiriye son şeklinin verilmesi için bir araya geldiklerini anlattı.

Toplantı öncesinde yapılan kıdemli memurlar toplantısının da bu konuda çalışmalar yaptığının altını çizen Christides, "Zirvenin sonunda ortaya çıkacak bildiri, KEİ'nin, burada olduğuna, değişen şartlara uyum sağladığına, ortaya çıkan yeni sınamalara karşı pozitif ve vakit kaybetmeksizin tepkiler verdiğine ve jeostratejik bölgeyi iş birliği, istikrar ve refah bölgesine dönüştürme çalışmalarına liderlik etmeye hazır olduğuna dair güçlü ve yüksek sesli bir mesaj verecek." ifadelerini kullandı.

Christides, örgütün daha da ileriye götürülmesi ile gelecek 25 yıllık dönemde nasıl bir misyon ve yapı içinde ilerlemesi gerektiğine ilişkin konuşulup bazı kararlar alınacağını dile getirdi.

Zirve öncesinde yapılmak istenen tek değişikliğin KEİ'nin dönem başkanlığının 6 aylık süreden bir yıla uzatılması olduğu bilgisini veren Christides, bu konuda mutabakata varmayı arzu ettiklerini kaydetti.

Bugünün KEİ Genel Sekreterliğinin yeni bir binaya kavuşması açısından da önemli olduğunu vurgulayan Christides, yeni, modern ve cömert bir merkez temin ettikleri için Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından üye ülke temsilcileri aile fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kei Dışişleri Bakanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement