Kendilerini "Sadık Dostlara" Adadılar - Son Dakika
Güncel

Kendilerini "Sadık Dostlara" Adadılar

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde hayvansever iki arkadaş, kendi imkanlarıyla oluşturdukları barınakta 60'a yakın sokak köpeğine dondurucu soğuklarda sıcacık bir yuva sunuyor.

25.12.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞAHİN ÖZMEN - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde hayvansever iki arkadaş, kendi imkanlarıyla oluşturdukları barınakta 60'a yakın sokak köpeğine dondurucu soğuklarda sıcacık bir yuva sunuyor.

Kepçe operatörü İsmail Bolat ve bir işletmede işçi olarak çalışan arkadaşı Osman Özbek, hayvanlar arasında "insanların en sadık dostu" olarak bilinen köpeklere sevgileriyle herkesin takdirini topluyor.

Kendilerini sokak köpeklerine adayan ve başıboş köpekler için kendi imkanlarıyla barınak yaptıran iki hayvansever, hayvanların yiyecek ihtiyaçlarını da karşılıyor. Yaralı ve hasta köpeklerin tedavisini de üstlenen iki arkadaş, kentte tedavisini yaptıramadıkları hayvanları da vatandaşların desteğiyle Ankara ve İstanbul'a gönderiyor.

Mesai saatleri dışında günlerinin büyük bir bölümünü köpeklerle geçiren iki kafadar, vatandaşlardan da destek bekliyor.

Vaktinin büyük bölümünü barınakta hayvanlarla ilgilenerek geçirdiğini ifade eden İsmail Bolat, 5 yıldır sokak hayvanlarıyla ilgilendiğini, özellikle kışın sokakta bulduğu hayvanları kendi yaptıkları barınağa getirdiğini söyledi.

Sayıları günden güne artan köpeklerin bakımının ekonomik olarak da zorlaştığını, arkadaşı Osman Özbek'in kendisine destek verip yardımcı olduğunu aktaran Bolat, "Arkadaşlarımla dernek kurduk. Hazineden 50 dönüm arazi kiraladık. Almanya'da yaşayan ve aynı zamanda derneğimizde başkan yardımcısı olarak görev yapan Esma Arslan buraya 40 bin liralık harcama yaparak 100 metrekarelik kapalı alan yaptırdı." diye konuştu.

Bolat, sokaklarda çok sayıda başıboş köpek bulunduğuna dikkati çekerek, "Barınağımız tam bitmediği için bunları toplayamıyoruz. Tamamlandığında hepsini burada barındırmaya çalışacağız." dedi.

"Çocuklara hayvan sevgisi aşılasınlar"

Osman Özbek de boş zamanlarını barınakta hayvanlarla ilgilenerek değerlendirdiğini belirtti.

Ağır kış şartlarında özellikle yavru köpeklerin dışarıda yaşamasının zorlaştığına işaret eden Özbek, şunları söyledi:

"Kışın hayvanların bakımı zorlaşıyor. Bizler satın aldığımız kemikleri, varillerden yaptığımız sobaların üzerinde kaynatıyor, kemikleri büyük köpeklere, suyunu da mamaya karıştırarak yavrulara veriyoruz. Bu yüzden malzeme ve yiyecek konusunda vatandaşlarımızın yardımına ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızdan yiyecek desteği bekliyoruz. Hemşehrilerimizi hafta sonlarında barınağımızı ziyarete davet ediyoruz. Çocuklarıyla gelsinler. Köpeklerimiz çok sevimli. Çocuklara hayvan sevgisi aşılasınlar."

Barınağı ziyaret eden ve yardımda bulunan hayvanseverlerden Ayşe Akbaş ise hasta ve bakıma muhtaç hayvanlara destek olmaya çalıştığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kendilerini 'Sadık Dostlara' Adadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement