Kent Konseyleri Şehirlerin Geleceğini Masaya Yatırdı - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyleri Şehirlerin Geleceğini Masaya Yatırdı

Kent Konseyleri Şehirlerin Geleceğini Masaya Yatırdı

Gaziantep Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde bir araya gelen Şanlıurfa, Mardin, Kahramanmaraş, Diyarbakır-Bağlar Belediyesi Kent Konseyleri şehirlerin geleceği ile ilgi konuların anlatıldığı bir seminer düzenledi.'Katılımcı Analitik Araçların...

27.05.2013 12:52

Gaziantep Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde bir araya gelen Şanlıurfa, Mardin, Kahramanmaraş, Diyarbakır- Bağlar Belediyesi Kent Konseyleri şehirlerin geleceği ile ilgi konuların anlatıldığı bir seminer düzenledi.

'Katılımcı Analitik Araçların Stratejik Planlama Sürecinde Kullanımı ve Kent Konseylerinin Karar Almadaki İşlevinin Geliştirilmesi' konulu seminer Grand Otel'de başladı. İki gün sürecek olan seminerde kent konseylerinin kurumsallaşması, izleme sürecindeki rolleri, iletişim ve halkla ilişkiler yönetimi gibi konular üzerinde yetkililer görüşlerini bildirdi. Stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar, ortak toplantılarla yerel paydaşlara aktarıldı. Üçüncüsü gerçekleştirilen ortak toplantıda hem katılımcı araçların yerel yönetimlerde kullanımı hem de kent konseylerinin karar almadaki işlevlerinin geliştirilmesi konuları ele alındı. Stratejik Yerel Yönetişim Projesi bundan sonra da 7 ayrı kentte düzenlenecek ortak toplantılar ile katılımcı araçların stratejik planlama süreçlerinde kullanımını ve kent konseylerinin karar almadaki işlevlerinin geliştirilmesine yönelik önerileri tartışacak.

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, konseylerde görev yapanların kentlere gerçek anlamda katkı sağlayacak projelerin yapılmasını istedi. Komşu kent konseylerinin birbirleri ile fikir alış verişinde bulunarak kendi kenti için en iyi projeyi yapıp, bu projenin yararlılığına inandığı zaman da arkasında durulması gerektiğini vurgulayan Binici, "Birbirinizden yardım alın. Doğru bildiğiniz projeleri kendi şehrinizde uygulayın ve hayata geçirin" tavsiyesinde bulundu.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden Üzeyir Aziz Özeren ise, yeni belediyeler yasası ile 30 büyükşehir belediyesinin olacağını ve bu belediyelerin kentteki nüfusun yüzde 80'ni kapsayacağını belirtti. Bu yasaya göre artık belediyelerin idari yetkilerinin genişlediğini vurgulayan Özeren, burada belediyelere daha çok görevler düşeceğini ifade etti.

Seminere Gaziantep Vali Yardımcısı Nusrat Çakıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu ve kent konseyi yetkilileri ile STK temsilcileri katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Konseyleri Şehirlerin Geleceğini Masaya Yatırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement