Altyapı Çalışmaları İçin Protokol İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Altyapı Çalışmaları İçin Protokol İmzalandı

Valilik ile Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi (AKADP) Koordinatörlüğü arasında kentin yaylalarında yapılacak altyapı çalışmaları için protokol imzalandı.

03.02.2015 19:17  Güncelleme: 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Valilik ile Ardahan-Kars- Artvin Kalkınma Projesi (AKADP) Koordinatörlüğü arasında kentin yaylalarında yapılacak altyapı çalışmaları için protokol imzalandı. Valilikte düzenlenen imza törenine, Vali Ahmet Deniz, Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakkı Özgür, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Tanı ve AKADP Proje Koordinatörü Ümit Mansız katıldı.

Deniz, yaptığı açıklamada, proje kapsamında 16,8 kilometrelik yayla yolunda da rehabilite çalışmalarının olacağını söyledi. Projenin uygulanmasıyla besicilerin karşılaştığı bazı sorunların giderileceğini kaydeden Deniz, şöyle konuştu: "Bu 2 milyon 600 bin lira para bedelli bir çalışma olacak. Yayla yolları iyileştirilecek ve yaylalardaki içme sularının ıslahı ile hayvanların daha sağlıklı su içme imkanı sağlanacak. Asıl amaç tabi ki, hayvancılığı teşvik etmek. Bilindiği gibi yörede mera hayvancılığı yapılmakta. Bu nedenle yaylacılık çok önemli. Vatandaşımız birkaç ayını yaylada geçiriyor. İmkanlarla daha rahat ulaşabilmesi için bu protokol çok önemli. İşte bu projelerle sıkıntılarımızı aşama aşama gidermiş olacağız."

Benzer projeleri yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini kaydeden Deniz, bu projeyle hayvanların temiz suya kavuşacağını bildirdi. Deniz, "Çünkü su ihtiyacının mesafesi et ve süt verimi için de önemli. Bu kapsamda süt ve et verimi de artacak. Hayvansal verimin arttırılması temel amaç ve hedeftir. Ayrıca kirli sulardan dolayı ortaya çıkan hastalıklar da önlencek. Bu çalışmalarla çiftçinin yaylada kalma süresi de uzatılacak. Kısacası bizler devlet olarak çiftçimiz için ne yapılması gerekiyorsa onu en iyi şekilde yapmak için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Mansız da protokolün hayvancılık faaliyetleri açısından önemli olduğunu belirterek, proje kapsamında çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Altyapı Çalışmaları İçin Protokol İmzalandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Altyapı Çalışmaları İçin Protokol İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement