Kepez'de Eskiyen Camiler Yenileniyor - Son Dakika
Güncel

Kepez'de Eskiyen Camiler Yenileniyor

Kepez Belediyesinin hayırsever vatandaşların işbirliğiyle başlattığı eskiyen camilerin yenilenme çalışmaları Konyalılar Camisi'nden başladı.

06.09.2017 17:43

Kepez Belediyesinin hayırsever vatandaşların işbirliğiyle başlattığı eskiyen camilerin yenilenme çalışmaları Konyalılar Camisi'nden başladı.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, nüfus ile derslik gibi ihtiyaçların artmasıyla yetersiz kalan camilerin dönüşümü amacıyla başlatılan projede Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü sembolik olarak ilk kazmayı Konyalılar Camisi'nin bahçesine vurdu.

Teomanpaşa Mahallesi'ndeki camide öğle namazını kılan Başkan Tütüncü ile ekibi, ardından hayırseveler ile camiyi gezdi. 1979 yılında vatandaşların katkısıyla yapılan caminin yeni halini tanıtan Tütüncü, cami kubbesinin 28 metre yükseklikte olacağını kaydetti. Ardından cami bahçesine ilk kazmayı vuran Tütüncü, bu kazmanın üzerine ismini yazıp imzasını attıktan sonra "Konyalılar Camisi'nin temeline ilk kazmayı vurduk." notu yazdı.

İçinde kursların verilebileceği derslikler, lojman, külliye gibi ihtiyaçların da düşünülerek daha büyük bir cami planı hazırladıklarını aktaran Tütüncü, diğer bölgelerdeki camileri modernleştirme çalışmalarına da önümüzdeki günlerde başlayacaklarını duyurdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kepez'de Eskiyen Camiler Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement