Keşan Orman İşletme Müdürü Sümbül Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Keşan Orman İşletme Müdürü Sümbül Açıklaması

Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül, "Anız yakmak orman yangınlarına neden olabilir.

15.06.2016 09:13

Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül, "Anız yakmak orman yangınlarına neden olabilir. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olmalıdır." dedi.

Sümbül, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz aylarının kurak geçtiğini belirterek vatandaşlardan yangınlara karşı dikkatli olmalarını istedi.

Orman yangını riskinin arttığını anlatan Sünbül, anız yakmanın orman yangınlarına neden olabileceğini dile getirerek "Muhtarlıklara duyurularda bulunduk. Bire bir görüşmeler yaptık. Köylerde, okullarda toplantılar yapıyoruz. Herhangi bir yangına karşı şu anda gözetleme kuleleri ve ekiplerimiz ile 24 saat hazır vaziyetteyiz. En büyük sorunu anız yangınları oluşturuyor. Öte yandan bahçe temizliği sırasında yada sigara izmariti atılması gibi genel olarak dikkatsizlik sonucu çıkan yangınlar konusunda vatandaşın daha çok bilinçlendirilmesi gerekiyor. Şu günlerde mevsim olarak rüzgarlar da hakim durumda, en tehlikeli zaman içerisindeyiz. Ayrıca, turizm sezonunun açılmasıyla da ormanlık alanlarda pikniklerde artış oldu. Vatandaşlarımız bu konuda da dikkatli olmalıdır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Keşan Orman İşletme Müdürü Sümbül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement