Kesk Yöneticilerine Açılan Dava - Son Dakika
Yerel

Kesk Yöneticilerine Açılan Dava

KESK İzmir Şubeler Platformu, 17 Nisan 2010'da yapılan Ankara mitingine katılan çoğu KESK yöneticisi 42 kişi hakkında açılan davaya ilişkin basın açıklaması yaptı.

09.05.2011 11:27

KESK İzmir Şubeler Platformu, 17 Nisan 2010'da yapılan Ankara mitingine katılan çoğu KESK yöneticisi 42 kişi hakkında açılan davaya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen 1 No'lu şube Başkanı Abdullah Tunalı, KESK İzmir Şubeler Platformu Yürütmesi adına, İzmir Adliyesi C Blok önünde gerçekleştirilen açıklamada, "AKP hükümetinin ileri demokrasisi, siyasi partilere, seçilmiş yerel yöneticilere, aydınlara, gazetecilere, sendikalara baskı, yargılama ve tutuklama olarak geri dönmektedir" dedi.

Baskı politikalarıyla demokrasiye ve örgütlü toplum inancına darbe vurulmak istendiğini öne süren Tunalı, 12 Eylül darbecilerini yargılayamayan hükümetin, 12 Eylül darbecilerine ve darbenin tüm kurumlarına karşı mücadele veren Eğitim-Sen ve KESK'i yargılamak istediğini ifade etti.

Tunalı, "AKP hükümetinin kendinden olmayanı susturma ve yok etme çabaları olsa olsa mücadele inancımızı artıracaktır. Dün olduğu gibi bugün de sendikal hak ve özgürlükler başta olmak üzere, demokrasi, barış ve emek mücadelemize, tüm baskılara, davalara ve sürgünlere rağmen kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından adliyeden ayrıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Eğitim Sen'in 17 Nisan 2010'da Ankara'da,

"Demokratik, kamusal, nitelikli eğitim; örgütlü, güvenceli çalışma hakkı" talebiyle düzenlediği miting nedeniyle, aralarında eski KESK Genel Başkanı Sami Evren ve Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç'ın da çoğu KESK üyesi 42 kişi hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet etmek" suçundan 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kesk Yöneticilerine Açılan Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement