Kıbrıs Müzakere Süreci - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs Müzakere Süreci

Kıbrıs Müzakere Süreci

KKTC Cumhurbaşkanlığı: "Ortak açıklama metninin sonuçlandırılıp kapsamlı çözüm müzakerelerine kalınan yerden devam edilmesi için uzun süredir sürdürülen çabalarda son aşamaya gelindi"

06.02.2014 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Cumhurbaşkanlığından, Kıbrıs müzakere sürecine ilişkin, ortak açıklama metninin sonuçlandırılıp kapsamlı çözüm müzakerelerine kalınan yerden devam edilmesi için uzun süredir sürdürülen çabalarda son aşamaya gelindiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk tarafının, ilgili tüm tarafların yoğun çaba ortaya koymalarının ardından, görüşmelerin bir an önce başlatılması için Kıbrıs Rum tarafının tutumunu netleştirmesini beklediği ifade edilerek "Sürecin başından bu yana olduğu gibi bundan sonra da kendi bünyemizdeki istişarelerimizi devam ettirerek yapıcı tavrımızı sürdüreceğimizi kamuoyunun dikkatine getiririz" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, ortak açıklama metninin sonuçlandırılıp kapsamlı çözüm müzakerelerine kalınan yerden devam edilmesi için uzun süredir sürdürülen çabalarda son aşamaya gelindiğinin görüldüğü kaydedildi.

-Eroğlu, Burns ile telefonda görüştü-

Bu arada, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns ile telefonda görüştü. Eroğlu'nun Burns ile Kıbrıs konusundaki temasları çerçevesinde görüştüğü öğrenildi. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kıbrıs Müzakere Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement