Kılıçdaroğlu Cannes'da "Altın Palmiye" Kazanan Yeşilbaş'ı Kutladı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Cannes'da "Altın Palmiye" Kazanan Yeşilbaş'ı Kutladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" ödülü kazanan Türk yönetmen Rezan Yeşilbaş'ı kutlarken, Yeşilbaş'ın ödülünü "ülkesinin sessiz ve yalnız bırakılmış kadınlarına' armağan etmesinin ise çok önemli ve"...

28.05.2012 16:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" ödülü kazanan Türk yönetmen Rezan Yeşilbaş'ı kutlarken, Yeşilbaş'ın ödülünü "ülkesinin sessiz ve yalnız bırakılmış kadınlarına' armağan etmesinin ise çok önemli ve anlamlı olduğu ifade etti CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Cannes Film Festivali'nde "Sessiz" adlı filmiyle "Altın Palmiye" ödülünü alan Türk yönetmen Rezan Yeşilbaş'ı kutladı.

Kılıçdaroğlu yayımladığı mesajında, "AKP iktidarında kadının, sanatın ve sanatçının baskı altında olduğu, hakaret gördüğü, aşağılandığı süreçte, "ödülü ülkemin sessiz ve yalnız bırakılmış bütün kadınlarına adıyorum' diyen Yeşilbaş, kadının sanatın ve sanatçının kazandığını, gelecekte de kazanacağını herkese gösterdi" dedi.

Dünyanın en saygın festivallerinden biri olan Cannes Film Festivali'nde, bir Türk yönetmenin daha Altın Palmiye ödülü almasının ve ödülü "ülkesinin sessiz ve yalnız bırakılmış kadınlarına' armağan etmesinin çok önemli ve anlamlı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Çünkü günümüzde, AKP iktidarında kadın, sanat ve sanatçı baskı altındadır, hakaret görmektedir, aşağılanmaktadır. İşte Altın Palmiye ödülü, birincilik ödülü böyle bir süreçte yönetmenimize verilmiştir. Jüri başkanlığını Belçikalı Jean-Pierre Dardenne'in yaptığı kısa metrajlı filmler dalında toplam 4 bin 500 film arasından seçilen ve yarışan 10 filmden biri olan kısa metrajlı "Sessiz' filminin yönetmeni Rezan Yeşilbaş'ın ödülünü alırken söyledikleri herkesi bir kez daha vicdanıyla baş başa kalmaya ve düşünmeye çağırmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Rezan Yeşilbaş'ı, başrol oyuncuları Belçim Bilgin ve Cem Bender ile "Sessiz' filmine emeği geçenleri, katkıda bulunanları içtenlikle kutluyor, hepsine ve sanatseverlere, sanatçılara, kadınlara sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Cannes'da 'Altın Palmiye' Kazanan Yeşilbaş'ı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement