Kilis'te "Türkçülük Günü" Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Kilis'te "Türkçülük Günü" Kutlamaları

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ndeki öğrenciler, Türkçülük Günü kutlamaları kapsamında demir dövüp ok attı.

03.05.2018 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ndeki öğrenciler, Türkçülük Günü kutlamaları kapsamında demir dövüp ok attı.

Üniversitedeki 15 Temmuz Meydanı'nda toplanan öğrenciler, çalınan müzikler eşliğinde halay çekip eğlendiler. Daha sonra ok atan öğrenciler, demir dövüp ateş üzerinden atlayarak eğlendiler.

Kilis Ülkü Ocakları İl Başkanı İbrahim Halil Yılmaz, etkinlikteki konuşmasında, ecdadın kültürüne sahip çıkmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun'a teşekkür eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Atalarımızın, ecdadlarımızın kültürlerine sahip çıkmamız lazım. Gençlerimizi bu şekilde görünce geleceğe daha emin bir şekilde bakıyoruz. Üniversitelerde bundan önceki dönemlerde FETÖ/ PKK yapılandırılmasından dolayı milliyetçi kardeşlerimiz bir şekilde asimile edilmiştir. Ama bugün gönül rahatlığıyla Türklüğümüzü yaşıyoruz. Katkı verenlere minnettarız."

Öğrencilerden Senem Kandilli ise Türklüğün onur olduğunu ifade ederek, "Milli beraberlik ruhu sonradan kazanılabilecek bir şey değil. Türk olan herkes doğduğu andan itibaren onunla birlikte yoğrulur. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kutlamaların ardından öğrenciler, olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kilis'te 'Türkçülük Günü' Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement