Kırcaali'de Ramazan'da Camiler Dolup Taşıyor - Son Dakika
Dünya

Kırcaali'de Ramazan'da Camiler Dolup Taşıyor

Kırcaali\'de Ramazan\'da Camiler Dolup Taşıyor

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Bulgaristan'ın güneydoğusundaki Kırcaali kentinin Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Ramazan ayında Türkiye'den gelen misafirlerle birlikte camilerin "dolup taştığını" söyledi.

16.08.2011 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Bulgaristan'ın güneydoğusundaki Kırcaali kentinin Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Ramazan ayında Türkiye'den gelen misafirlerle birlikte camilerin "dolup taştığını" söyledi.

Bölge Müftüsü Mehmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırcaali kentindeki Müslüman cemaatinin birlik ve huzur içinde olduğunu belirtti. Mehmet, "Sadece Kırcali'de değil, tüm bölgedeki halkımız Ramazan ayını coşku içinde geçiriyor" dedi.

Mehmet, Türkiye'den gelen akrabalarıyla birlikte mutlu günler yaşayan Müslümanların ibadetlerini yerine getirdiklerini ifade ederek, "Türkiye'den gelen misafirlerimizle birlikte bölgede camiler dolup taşıyor" diye konuştu.

Aynı duyguları yaşayan komşu Türkiye'de tüm Müslümanlara Ramazan ayında huzur ve mutluluk dileyen Mehmet, Türkiye'nin bu kutsal zamanlarda Somali'ye yönelik yardım kampanyasından çok etkilendiğini, kampanyanın tüm dünyaya güçlü bir örnek olduğunu söyledi.

Oruçlu olmayan bir kişinin iftar verdiğinde oruç tutmuş gibi sevaba laik olduğunu kaydeden Mehmet, "İslam dünyasının en mutlu zamanlarından biri olan Ramazan ayında içimizdeki iyiliğimizi, kardeş, akraba ve dostlarımızla birlikte paylaşarak, daha mutlu ve daha huzurlu olalım" çağrısında bulundu.

-Cami avlusunda iftar?

Müslümanların kutsal Ramazan ayı boyunca Kırcaali Merkez Camisi'nin avlusunda kurulan çadırda cemaatin her akşam iftar sofrasında da bir araya geldiğini belirten Mehmet, kentteki sadece işadamları değil, hayırsever sıradan insanların da akşam vakti iftar sofrasının kurulmasına maddi destek verdiğini ifade etti.

Her akşam en az 50 kişiye "bereketli bir yemek" sunulduğunu belirten Beyhan Mehmet, akşam namazından çıkan Müslümanların bir yandan lezzetli ve doyurucu yemek yerken, diğer yandan da kendi aralarında sohbet ederek aynı duyguların içerisinde bulunma zevkini paylaştıklarını söyledi.

Kırcaali Bölge Müftüsü Mehmet, görmeyen kişilere yönelik hazırlanan bir Kur'an-ı Kerim kitabının İstanbul'dan kendisine özel olarak getirildiğini belirterek, "Bölge halkımızdan daha önce de bu konuda talep gelmişti. Kur'an'ı okumak ve öğrenmek isteyen göremeyen arkadaşlarımızdan bir grup oluşturursak, bu kitabı hazırlayan kişiler yanlarına gelip, onlara ücretsiz olarak ders vermeye hazırlar" dedi. - KIRCAALİ

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Kırcaali'de Ramazan'da Camiler Dolup Taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement