Kırsalda Engelleri Ortadan Kaldırıyoruz - Son Dakika
Güncel

Kırsalda Engelleri Ortadan Kaldırıyoruz

Kırsalda Engelleri Ortadan Kaldırıyoruz

Özellikle engelli vatandaşların ve yaşlıların rahatlığı düşünülerek engelli rampalı, klimalı ve tam donanımlı araçlar hizmete sunuldu.

23.08.2017 17:07  Güncelleme: 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sındırgı- Yaylabayır ve Yüreğil Toplu Taşıma Aracı Hizmete Girdi

Öğrencilerin ulaşım sorununu çözmek amacı ile şehir içi olarak başlayan toplu taşıma uygulamasına kırsal mahallerdeki engelleri kaldırmak amacı ile Gölcük- Akçakısrak hattı eklenmişti. Vatandaşların büyük takdirini toplayan uygulamaya, Yüreğil ve Yaylabayır halkının da talebi üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni hat eklendi. İlçeye kazandırılan yeni otobüs ile 24.08.2017 tarihi itibari ile Sındırgı- Yüreğil ve Sındırgı – Yaylabayır istikametine yeni hat kazandırıldı.

Engelli ve 65 Yaş Üstü Vatandaşlar İçin Ücretsiz Araçlar Hizmete Başladı

Sındırgı ilçesinde sayıları üçe ulaşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarında BALKART uygulaması geçerli olacak. Uygulama ile vatandaşlar uygun fiyatlar ile her gün saatleri belli olan ulaşım hizmetinden yaralanabilecekken, öğrenciler için indirimli, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz hizmet verilecek. Ücretsiz uygulamadan yararlanabilmek için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına müracaat ederek ücretsiz kartlarını temin etmeleri gerekmektedir.

Yeni güzergâhta çalışacak araçların saatleri Sındırgı'dan Yüreğile 07.30 ve 16.30 Yüreğil' den Sındırgı'ya 08.30 ve 17.30 olarak, Sındırgı'dan Yaylabayır'a 09.30 ve 14.30, Yaylabayır'dan Sındırgı'ya 10.30 ve 15.30 olarak belirlendi. Saatlerin vatandaşların kullanım oranı ve taleplerine göre yeniden şekilleneceği belirtildi. Sındırgı – Yüreğil hattı ile Emendere ve Işıklar mahallesi girişlerinde bulunan duraklar, Sındırgı – Yaylabayır hattı ile Emendere, Küçükdağdere ve Büyükdağdere mahalle girişlerinde bulunan duraklarla güzergah üzerinde bulunan kırsal mahallelere de hizmet verilecek. Aynı zamanda Emendere Termal ve Havuzlar bölgesine de her gün ulaşım sağlanmış olacak.

Uygulama En Çok Engelli Vatandaşları Mutlu Etti

Toplu taşıma uygulaması en çok engelli vatandaşları mutlu etti. Normal araçlara bile binmekte zorlanan engelli vatandaşlar toplu taşıma araçlarında bulunan donanım sayesinde akülü araçları ile toplu taşıma aracına binebilecekler ve tek başlarına rahatlıkla seyahat edebilecekler.

Başkan Yavaş Direksiyona Bindi, Güzergâhta İlke Seferi Yaparak Vatandaşlarla Sohbet Etti

Halkla iç içe ve sürekli istişare içerisinde sayısız hizmete imza atan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş bu kez de vatandaşlara belediye otobüsünü kullanarak hizmet etti. Vatandaşların talebi üzerine Büyükşehir belediye başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından ilçeye kazandırılan Yaylabayır-Yüreğil toplu taşıma aracının ilk seferini başkan Yavaş yaptı. Toplu taşıma aracını kendisi kullanarak mahalle halkına hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
Büyükşehir nimetlerinin Sındırgı ilçesinde hat safhada hissedildiğini belirten başkan Yavaş"Sındırgı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak ilçemize yalnızca fiziki hizmet kazandırmıyoruz. Vatandaşlarımızın her alanda problemlerini çözmek onların mutlu olmasını sağlamak için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir olmanın avanatajlarını kırsal mahallerimize kazandırdığımız yol, alt yapı, göletler, halı saha, kapalı çok amaçlı alanların yanında sosyal hizmetler ile de hissediyoruz. Kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın en önemli sorunu yol ve ulaşımdı. Dur durak bilmeden yolları konforlu hale getiriyor, arkasına da rahatça ve saati belli olarak ne zaman gelir ne zaman gider diye düşünmeyecekleri toplu taşıma araçlarını kazandırıyoruz. İlk olarak Gölcük istikametinde toplu taşıma aracımız hizmete girdi. Vatandaşlarımız oldukça memnun oldu. Özellikle engelli vatandaşlarımızın ve yaşlılarımızın memnuniyeti bizleri tetikledi. Bugünde Yaylabayır ve Yüreğil mahalle halkımızın talebi üzerine buralara da seferimizi başlattık. Büyükşehir Belediyemize ati toplu taşıma araçları ile kırsaldaki vatandaşlarımız ilçe merkezine daha rahat ulaşacak. Böylelikle sırası ile tüm engelleri ortadan kaldırmış oluyoruz. İlçemize kazandırdığı tüm hizmetler adına ve bizleri hiçbir zaman geri çevirmeyerek taleplerimizi anında yerine getiren Büyükşehir Belediye Başkanım Ahmet Edip Uğur'a sonsuz teşekkür ediyorum. Onun ve bizlerin gayreti ile Büyükşehir olmanın avantajlarını vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Mahalle halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kırsalda Engelleri Ortadan Kaldırıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement