Klarnetin Ustası Beyaz Perdede - Son Dakika
Kültür Sanat

Klarnetin Ustası Beyaz Perdede

Klarnetin Ustası Beyaz Perdede

Klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, çekimlerine memleketi İzmir'in Bergama İlçesi'nde başlanan 'Vay Başıma Gelenler' ile beyaz perdeye adım attı.

29.06.2013 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, çekimlerine memleketi İzmir'in Bergama İlçesi'nde başlanan 'Vay Başıma Gelenler' ile beyaz perdeye adım attı.

Filmin tanıtımı, Bergama La Bella Otel'de düzenlenen yemekle yapıldı. Semra Dündar'ın yazıp yönettiği yapımcılığını ise Serdar Aksoy'un yaptığı sinama filmi 'Vay Başıma Gelenler'in çekimlerine Bergama'da değişik mekanlarda başladı. Başrollerinde Bergamalı ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici'nin başrolünü Metin Keçeci, Merve Altınkaya, Sinan Bengier ve Oya Aydoğan'ın paylaştığı komedi filmi sinema salonlarını şenlendirmeye hazırlanıyor. Beyaz perdeye adım atan Hüsnü Şenlendirici, filmde zengin olma hayali kuran Murat karakterini canlandıracak. Şenlendirici, filmin bazı sahnelerinde klarnetteki ustalığını da konuşturacak.

Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yapan Semra Dündar, Bergama'nın tarihsel ve doğa olarak çok güzel olduğunu söyledi. Dündar, "Bergama UNESCO' nun aday listesinde yer alıyor. Ancak, bu süreçte özellikle bu kentte yaşayan herkesin konuyla ilgili farkındalığının ve bilincinin artırılmasına yönelik gerçekleştirilecek eğitim çalışmaları oldukça önemli. Çekeceğimiz filmde bu konuyu ele aldık" dedi.

Hüsnü Şenlendirici ise "Memleketimde benden habersiz böyle bir film olupta içinde olmasaydım çok alınırdım. Projede olmaktan gururluyum" diye konuştu.

'Vay Başıma Gelenler', Bergamalı, doğma büyüme İstanbullu olan Murat'ın, kankası Meto ile zengin olup 'yırtma' hayalini mizahi bir dille anlatıyor. Filmde, yaşadığını bile bilmediği dedesinin hapisten çıkması ile haberdar olduğu bir gömü haritasının peşine düşen Murat, Meto ile birlikte soluğu Bergama'da alır ancak burada aşk dahil ikilinin başına gelmeyen kalmaz. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Klarnetin Ustası Beyaz Perdede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement