Klavye ve Fare Destekli Xbox Oyunları Yolda! - Son Dakika
Teknoloji

Klavye ve Fare Destekli Xbox Oyunları Yolda!

Klavye ve Fare Destekli Xbox Oyunları Yolda!

Xbox One oyun konsolu için klavye ve fare desteği konusu bir süredir tartışılırken, Minecraft Better Together betası çoktan bir dereceye kadar bu desteği sunmuş durumda.

04.09.2017 15:10

Xbox One oyun konsolu için klavye ve fare desteği konusu bir süredir tartışılırken, Minecraft Better Together betası çoktan bir dereceye kadar bu desteği sunmuş . Peki, diğer oyunlar klavye ve fare desteğine ne zaman kavuşacak? Xbox One için klavye-fare destekli oyunlar

Evrensel Windows Platformu (UWP) ile tüm Windows 10 cihazları klavye ve fare girişi desteğine sahip. Xbox Platformu sorumlusu Mike Ybarra ise PAX West etkinliğinde Xbox One konusuna değindi. Ybarra, Microsoft"un geliştiricilerin klavye ve fare işlevini ne zaman kullanacakları konusunda oldukça zeki olduğunun altını çiziyor.

Klavye ve Fare Destekli Xbox Oyunları Yolda!

Oyunlarda desteğin kesinlikle geleceğine dikkat çekilirken, şirket bunu geliştiricilere bırakmak istemiş. Öte yandan, özellikle multiplayer oyunlarında klavye-fare kullananlarla oyun kolu tercih edenlerin karşı karşıya geldiğinde eşit şartlara sahip olamayacağı konusunda eleştiriler bulunuyor. Çok yakında klavye-fare desteği sunacak ilk oyunların görüleceği ancak şimdilik isim verilemeyeceği de ifadeler arasında.

FPS ve RTS tarzı oyunlarda oyun kolunun oldukça zorlayıcı olduğu bir gerçek, ancak oyuncuların kontrol tercihleri de sportmence bir karşılama için önemli bir hal alacak diyebiliriz. Örneğin yeni duyurulan Age of Empires 4 ise oyun konsolunda keyifle oynanabilir. Bakalım Xbox One için klavye-fare destekli oyunların gelişiyle neler yaşanacak?

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Klavye ve Fare Destekli Xbox Oyunları Yolda! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement