Kliplerin Başrolünde Klasik Otomobiller Var - Son Dakika
Magazin

Kliplerin Başrolünde Klasik Otomobiller Var

Kliplerin Başrolünde Klasik Otomobiller Var

Son dönemde ekrandaki kliplerin çoğunda arabalar ön planda.

04.08.2011 03:00

Türk pop müziğinin ünlü isimleri artık çektikleri kliplerde kıvrak dans figürleri sergileyen güzel kızlar ya da yakışıklı erkekler yerine klasik otomobilleri kullanmayı tercih ediyor. Özellikle yurt dışında moda olan, pek çok şarkıcının pahalı ve lüks otomobillere yer verdiği kliplerin benzerleri ülkemizde yine moda oldu.

MODAYI MUSTİ BAŞLATTI

Aslında bunun ilk örneklerinden biri 'Araba' adlı şarkısına çektiği kliple Mustafa Sandal'dı. 1996 yılında çektiği klipte Sandal, Bebek ile Rumelihisarı sahili arasında kullandığı sarı Ferrarisi'yle o dönem büyük sükse yaratmıştı. Tarkan da geçtiğimiz albümündeki 'Arada Bir' şarkısına çektiği klipte; klasik Ford bir kamyonet kullanmıştı. Son dönemde de Ajda Pekkan 'Yakar Geçerim' şarkısına çektiği klipte, 1974 model Oldsmobile marka kırmızı araçla kamera karşısına geçti.

HAKAN PEKER 'KIRMIZI' DEDİ

Son dönemdeki kliplerde ise şarkıcıların kliplerinde tercihlerini özellikle klasik modelden ve kırmızı renkten yana kullandığı görülüyor. Süperstar Ajda Pekkan gibi, Hakan Peker ve Sinan Akçıl da klasik arabaları tercih etti. Askerden geldikten sonra '10' isimli bir albüm çıkaran Alişan da 'Benim Aşkım' adlı şarkısının klibinde kırmızı renkte 1963 model Ford Thunderbird kullanmıştı.

HANGİ SANATÇI HANGİ OTOMOBİLİ KULLANDI?

Şarkıcı Hakan Peker, Ford Thunderbird kullananlardan... 'Karamela' adlı şarkısı için şarkıcı Nez ile birlikte kamera karşısına geçen Peker; 1955 model kırmızı aracın önünde dans ediyor.

Sinan Akçıl'ın, Ajda Pekkan'la düet yaptığı 'Cumartesi' adlı şarkısında kullandığı araç kırmızı... Akçıl, 1969 model Chevrolet Impala kullanıyor.

'Bugün Burda' adlı albümünü geçtiğimiz ay çıkaran Eylem, 'Hayat Devam Eder' adlı şarkısında 1968 model kırmızı Mustang kullanıyor.

Serdar Ortaç 'Elimle' adlı şarkısının klibi için siyah Chreysler 300 C marka araba seçmişti. Klipte arabalı sahnelerin Sting'in 'Desert Rose' şarkısındaki görüntülerle büyük benzerlik taşıdığı dikkatlerden kaçmadı.

NİL'E MASERATI

Nil Karaibrahimgil, 'Hakkında Her Şeyi Duymak İstiyorum' adlı şarkısında mavi Maserati'yle kamera karşısına geçti.

Özgün de 'Sadece Arkadaşız' adlı klibinde üstü açık Mercedes'e yer verdi.

Yusuf Güney de 'Unut Onu Kalbim' adlı şarkısının klibinde 200 bin dolar değerindeki 1966 model Amerikan el yapımı Shelby Cobra marka araba kullanmıştı.

SABAH

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Kliplerin Başrolünde Klasik Otomobiller Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement