Kocaeli'de "İstihdam ve Mesleki Eğitim" Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de "İstihdam ve Mesleki Eğitim" Toplantısı

Kocaeli Valiliği tarafından "İstihdam ve Mesleki Eğitim" toplantısı gerçekleştirildi.

13.06.2017 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Valiliği tarafından "İstihdam ve Mesleki Eğitim" toplantısı gerçekleştirildi.

Karamürsel Alp Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'nin istihdam meselesine dönük mesleki yüksek öğrenimde karşılaşılan sorunları konuştuklarını belirtti.

Kocaeli'nin Türkiye'nin büyük yürüyüşüne zenginlik ve yenilik katan bir şehir olduğuna işaret eden Vali Güzeloğlu, "Bu noktada Kocaeli'deki üretim bölgeleri, kuruluşları, organize sanayi bölgeleri ve firmaları bazında talep edilen, beklenilen ve aranılan insan gücünün yetiştirilmesi en öncelikli işimizdir. Tabi bunu orta öğretimden başlayarak meslek yüksek okullarımıza kadar bir bütün olarak düşünüyoruz. Bu doğrultuda milli istihdam seferberliği kapsamında Kocaeli'de başlatılan çalışmalar perspektifinde birinci değerlendirme toplantısında rektörümüz tarafından ifade edilen bir meslek yüksek okulları ve reel sektörle ilgili ilişkileri konusunda bir çalıştay hazırlığımız da bulunuyor." şeklinde konuştu.

Çalıştay öncesinde ön arama ve tarama toplantısı gerçekleştirdiklerini kaydeden Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Bu toplantıda iki temel alanda mutabakat sağladık. Bunlardan birincisi meslek yüksekokullarımızda eğitim başlıkları ve eğitim alanlarına göre ilimizdeki üretim ve üretimi gerçekleştiren kurum, kuruluş ve firmalarımızda karşılıklı buluşmalar gerçekleşecek. Yani makine eğitimi veren meslek yüksekokullarımız makine üretimi alanında üretim gerçekleştiren ve Kocaeli sınırlarında bulunan paydaşlarla buluşacaklar. Burada amacımız, üretimin çok yoğun bir rekabette gerçekleştiği uluslararası en yeni teknolojilerin kullanıldığı, maliyeti en aza indirilerek en yüksek teknolojinin kullanıldığı bir dönemde eğitim kurumlarımızın da buna dönük bir kendini tanımlaması ve iş gücü açısından sektörün reel beklentilerini karşılayacak bir düzey ve bilgi donanımıyla bu işin sağlanmasıdır. Bu reel sektörün uzun zamandır ifade ettiği nitelikli insan gücü yetiştirilmesine dönük beklentisinin karşılanması anlamına geliyor."

Vali Güzeloğlu, meslek yüksekokullarının sektörle sürekli bir bağ kurmasını gerektirdiğini belirterek, bu buluşmanın Türkiye'ye örnek olacağını vurguladı.

Toplantıya, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, SGK İl Müdürü Nurettin Nacar ile Kocaeli Üniversitesine bağlı meslek yüksekokulların müdürleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de 'İstihdam ve Mesleki Eğitim' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement