Kocaeli Yalova'nın Ardından Kocaeli'de de Su Çekildi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Yalova'nın Ardından Kocaeli'de de Su Çekildi

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesindeki geçen günlerde sahil şeridinde deniz suyunun kıyıdan çekilmesinin ardından Kocaeli'nde de deniz suyu yaklaşık 2 metre çekildi.

02.10.2018 08:51

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesindeki geçen günlerde sahil şeridinde deniz suyunun kıyıdan çekilmesinin ardından Kocaeli'nde de deniz suyu yaklaşık 2 metre çekildi. Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Şerif Barış "Suların çekilmesinin depremle doğrudan bir ilişkisi yoktur. Deniz çekilmesinden sonra deprem olacak diye kesinlikle bir işaret yok" dedi.

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesindeki sahil şeridinde deniz suyunun kıyıdan yaklaşık 25 metre çekilmesinin ardından İzmit Körfezi'nde de deniz suyu yaklaşık 2 metre çekildi. Vatandaşlar deniz suyunun çekilmesini depremin habercisi olabileceği yönünde yorumlarken, Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Şerif Barış suların çekilmesinin depremle doğrudan bir ilişkisi olmadığını söyledi.

Deniz suyu çekilmesini bazı vatandaşların depremin habercisi olarak değerlendirdiğini söyleyen Barış, "Aynı olay Marmaris ve Yalova'da da meydana gelmişti. Suların çekilmesinin depremle doğrudan bir ilişkisi yoktur, net söyleyebileceğim şey budur ve şu an dolunay var. Zaman zaman bu tür doğa olayları olabiliyor. Yani deniz çekilmesinden sonra deprem olacak diye kesinlikle bir işaret yok. " dedi.

İskelenin ayaklarındaki deniz suyunun seviyesinin düştüğünü söyleyen Murat Şahin, "Su iskelelerin altından çekilmeye başladı. Bizde merak ettik. İskelelerin altı suyla kaplıydı. Bir yandan da deprem korkusu yaşıyoruz. " diye konuştu.

Kocaeli Yalova\'nın Ardından Kocaeli\'de de Su Çekildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Yalova'nın Ardından Kocaeli'de de Su Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement