Komor Adaları'nda Öğrenciler "Eğitim Alabilmek İçin" Gösteri Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Komor Adaları'nda Öğrenciler "Eğitim Alabilmek İçin" Gösteri Düzenledi

Öğrenciler, ara verilen derslerin telafisi için öğretmenlerin durumunun yeniden düzenlenmesini istiyor.

10.03.2014 11:57

Doğu Afrika ülkelerinden Komor Adaları'nda, yüzlerce lise öğrencisi, "eğitimlerine devam etmek için" gösteri düzenledi.

Başkent Moroni'de liseliler, öğretmenlerinin durumunun düzeltilmesini, okula dönmelerini ve derslerin telafi edilmesini istedi.

Üniversite ve lise öğrencileri topluluğunun başkanı İbrahim Abdullah basına açıklamasında, talepleri yerine gelinceye dek bağımsızlık meydanında oturma eylemi düzenleyeceklerini söyledi.

Önceki gün düzenlenen gösteri sırasında liselilerin bazı binalara taşla saldırdığı, jandarmanın durumu kontrol altına aldığı bildirildi.

Komor Adaları'nda çarşamba günü Eğitim Bakanı Abdülkerim Muhammed, Moroni'deki bir lisede yaklaşık 400 öğrenci tarafından 5 saat rehin alınmıştı.

Muhammed, hükümet ve sendika arasında, maaşların yeniden değerlendirilmesine ilişkin eylülde imzalanan protokole uyulacağı ve eğitim-öğretim yılı takviminin kesintisiz uygulanacağı sözünü verdikten sonra serbest bırakılmıştı.

Öğretmenlerin, 30 Eylül 2013'teki protokole uyulmadığı için oturma eylemi düzenlemeleri nedeniyle derslere süresiz ara verilmesini protesto eden yüzlerce öğrenci salı günü de sokaklara dökülmüştü. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Komor Adaları'nda Öğrenciler 'Eğitim Alabilmek İçin' Gösteri Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement