Komşuları Açken Tok Yatmıyorlar - Son Dakika
Güncel

Komşuları Açken Tok Yatmıyorlar

Komşuları Açken Tok Yatmıyorlar

Kütahya'da, din görevlileri tarafından kurulan bir dernek, ihtiyaç sahibi 220 aileye her gün iki öğün yemek pişirerek, evlerine servis ediyor Meydan Aşevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği M...

10.11.2013 11:20

SERKAN YÜCEL AYDIN - Kütahya'da, din görevlileri tarafından kurulan dernek, ihtiyaç sahibi 220 aileye her gün iki öğün sıcak yemek pişirerek, evlerine servis ediyor, ayrıca onlar için kapı kapı dolaşıp yardım topluyor.

Dernek Müdürü aynı zamanda Takvacılar Camisi imam-hatibi Osman Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç din görevlisiyle bir araya gelerek ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek amacıyla 2005 yılında "Meydan Aşevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği"nin kurulduğunu söyledi.

Başlangıçtaki hedeflerinin 150 aileye ulaşmak olduğunu belirten Kocabaş, "Bugün itibariyle 220 aileye her gün iki öğün yemek veriyoruz. Bu rakam, ailelerin mevcudu düşünüldüğünde sayı yaklaşık 760 kişiye çıkıyor. Aşevi, şu an kapasitesinin üzerinde kişiye yemek vermektedir. Her gün en az iki çeşit yemek çıkıyor. Cuma günleri de bu yemeklerin yanında tatlı dağıtıyoruz" dedi.

Mültecilerde yadım alıyor

Kuruldukları zaman yardım alabilecekleri hedef bir kitlenin olmadığını dile getiren Kocabaş, şöyle konuştu:

"Her ay aidat topladığımız bazı kardeşlerimiz mevcuttu. Gün geçtikçe, faaliyetlerimiz duyuldukça yardımsever kardeşlerimiz kendiliğinden yardım etmeye başladı. Ramazana mahsus toplanan fitrelerden, zekatlardan, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs veriliyor. Özellikle hiç geliri olmayan kişilere yemek dağıtıyoruz. Yaklaşık 64 ailenin evine de servislerimizle yemek götürüyoruz. Bu aileler, hasta, ihtiyar, daha çok evi uzak olan kardeşlerimiz. Bizden yardım almak isteyen kişiler şahsen kendileri müracaat ediyor. Bazı denetimci arkadaşlarımız da gidip denetim yapıyorlar, farklı beyanda bulunulmaması için. Eğer hiçbir geliri yoksa bizden yardım alıyor. Bu yardımlardan mültecilerde yararlanıyor."

Kütahya halkının çok yardımsever olduğunu ve derneklerine yardımda bulunduğunu anlatan Kocabaş, bünyesinde 6 maaşlı ve 4'de gönüllü çalışanı olan derneğe, ayrıca "Sosyal Hayata Katılım" kapsamında üniversite öğrencilerin de yardım ettiğini sözlerine ekledi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Komşuları Açken Tok Yatmıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement