Konteynerde Nikah - Son Dakika
Güncel

Konteynerde Nikah

Yaşanan depremlerle sarsılan Van'da hayat yavaş yavaş normale dönmeye başlarken, depremzedelerde konteyner ve çadırkent hayatına alıştı.

11.01.2012 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşanan depremlerle sarsılan Van'da hayat yavaş yavaş normale dönmeye başlarken, depremzedelerde konteyner ve çadırkent hayatına alıştı. Abdulbari Çalışkan ve Hülyan Gültepe, kaldıkları konteynerde halaylar eşliğinde nikah kıydı.

Van'da yaşanan depremden önce düğün yaparak dünyaevine giren Abdulbari Çalışkan(29) ve Hülyan Gültepe(19), resmi nikah işlemlerini başlattıkları sırada deprem oldu. Depremde evleri yıkılan çift, çadır veya konteyner için başvuru yaptılar. Ancak resmi nikah işlemleri tamamlanmadığı için bekar görünen çifte, konteyner ve çadır verilmedi. Evli olan ama resmiyette bekar görünen çift, yaşadıkları sıkıntıları Van Valisi Münir Karaloğlu'a anlattı. Harekete geçen valilik çift için nikah töreni düzenledi.

KONTEYNERDE NİKAH, BİR HAFTA BALAYI

Çifte konteyner verilirken, konteyner kentte ise nikah töreni düzenledi. Konteyner kent içinde düzenlenen ve BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar'ın kıydığı nikahta Van Valisi Münir Karaloğlu ise nikah şahitliği yaptı. Kıyılan nikahın ardından Vali Karaloğlu, evlilik cüzdanını geline teslim ederken, konteyner anahtarını ise damada verdi. Vali Karaloğlu, gelin ve damada da ayrı ayrı çeyrek altın taktı. Vali Karaloğlu, "Allah afetsiz depremsiz bir hayat nasip etsin. Ömür boyu mutluluklar diliyorum" dedi. Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da gelin-damada Antalya'da bir haftalık balayı hediye etti. Konteynerde de olsa nikahının kıyılmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirten gelin Hülya Gültepe, "Çok mutluyum. Acılar yaşandı, depremle mağdur olduk. Ancak bugün konteyner de olsa başımızı sokacağımız bir yer, bir yuvamız oldu. Ayrıca evlilik cüzdanıma kavuştum" dedi.

GELİN DAMADA YATAK SÜPRİZİ

Nikah törenin ardından konteyner sakini depremzedeler, halay çekti. Damat halaya katılırken, gelin ise konteyner camından kocasını izlemekle yetindi. Halaya üniformalı polislerin de katılması dikkat çekti. Bu arada gelin-damat yatak süprizi yaşadı. Konteyner küçük olunca çift kişilik yatak sığmadı. Gelin ile damat ise kurulan tek kişilik yatağa mahkum oldu. Ancak herşeye rağmen mutlulukları gözden kaçmadı.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement