Konteynırda Günlük Yaşam - Son Dakika
Güncel

Konteynırda Günlük Yaşam

Konteynırda Günlük Yaşam

Van'da yaşanan depremlerin ardından çadırlara sığınan vatandaşlar, yavaş yavaş konteynırlara yerleştiriliyor.

15.01.2012 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da yaşanan depremlerin ardından çadırlara sığınan vatandaşlar, yavaş yavaş konteynırlara yerleştiriliyor. Daha önce yaşadıkları evlerin aksine çok küçük de olsa sığındıkları konteynırlara, oluşturulan yeni yaşam alanlarına alışmaya çalışan depremzedelerin en büyük sıkıntısı şiddetli soğuklar.

Van Valiliği tarafından depremden sonra oluşturması planlanan 21 konteynır kentten 6'sı faaliyete geçti. İki büyük depremin ardından çadırlara yerleştirilen depremzedeler, havaların soğuması nedeniyle yavaş konteynırlara alınıyor. Konteynırda yeni bir hayata başlayan depremzede aileler, zorlu bir yaşam mücadelesi veriyorlar. Vatandaşlar, konteynırların çadırlardan çok daha iyi olduğunu, ancak yine de bir çok eksiklikleri olduğunu söylediler. Bazı konteynırların damladığı, bazılarının ise malzemelerinin

kırık veya arızalı olduğunu ifade eden depremzedeler, ama her şeye rağmen devletten razı olduklarını belirttiler.

KONTEYNIRDA YAŞAM

Vatandaşlar, evlerinden daha küçük olan konteynırlarda günlük yaşantılarına devam ettiklerini söylediler. Konteynırlarda bazı sıkıntıların olsa bile kendilerini huzurlu hissettikleri ifade eden ev hanımları, "Ev işi her zamanki gibi devam ediyor. Bazen çamaşır yıkamada zorluk çekiyoruz ama onun dışında bir sorun yok. Ailemizle birlikte geçiniyoruz. Tabii ki konteynır ev gibi olmaz, ama burada kendimizi daha güvenli ve huzurlu hissediyoruz" dediler.

KONTEYNIRDA ÖĞRENCİ OLMAK

Konteynırda kalan çocuklar ise, eğitimlerine kaldıkları yerden devam ediyor. Sabah okullarına gidip gelen öğrenciler, ablalarının yardımıyla da derslerine kaldıkları yerden devam ediyorlar. Kendilerine ait bir çalışma odalarının olmadığını söyleyen öğrenciler, aileleriyle aynı odada ders çalıştıklarını söylediler. Okul dışındaki zamanlarında TV izleyen çocuklar, ayrıca kendi aralarında ise farklı oyunlar oynayarak günlerini geçiriyorlar.

Birçok hizmetin sunulduğu konteynır kentlerde, Kızılay gibi yardım kuruluşları ile gelen yardımlarla depremzedelerin ihtiyaçları giderilmeye çalışılıyor. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konteynırda Günlük Yaşam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement