Konukoğlu, 'Dolar Kurunu' Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Konukoğlu, 'Dolar Kurunu' Değerlendirdi

Konukoğlu, \'Dolar Kurunu\' Değerlendirdi

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, döviz kurundaki ani artışların bazı hesapları değiştirdiğini belirterek, "Stabil olması bizim için daha iyi" dedi.

23.08.2013 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, döviz kurundaki ani artışların bazı hesapları değiştirdiğini belirterek, "Stabil olması bizim için daha iyi" dedi.

CNBC-e kanalında Melda Yücel'in sunduğu 'Finans Cafe' programına telefonla katılan Konukoğlu, piyasalardaki son gelişmeleri ve dolar kurunu yorumladı.

Konukoğlu, "Gelinen noktada iş dünyasının dolar hesabı şaştı mı. Yılbaşında öngördüğünüz ile bugün yaşadıklarınız arasında ne farklılık var" sorusunu yanıtlarken, kurdaki birden bire artışların bazı hesapları değiştirdiğini belirtti.

"Biz bu yılı 1.95 ile 1.97 arasında hesaplamıştık. Ama şimdi 2 liraya doğru tırmandı. Belki revize etmemiz gerekecek" diyen Abdulkadir Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Burada en mühim olan, stabil olması. Bizim için daha iyi. Tabi ki kurun çok aşağılarda gezmesi de ihracatın azalmasına neden oluyor. Gerçi ithalatçılar bu yönden zarar görecek ama Türkiye'nin ihracatı artacak diye düşünüyorum.

Eğer çok iniş çıkış olmazsa sanayici çok büyük zarar görmez. Daha çok ihracat olduğu için Türkiye'nin lehine olur. Ama bir aşağı yukarı, bir aşağı bir yukarı giderse ister istemez pahalı iken borcunuzu ödersiniz, ucuzken almak durumuna düşersiniz. O yönden bence stabil olmasında yarar var. Ama bu yılı 2 ile kapatır görüşündeyim."

Program sunucusunun, "Kur 2'yi geçerse hesaplar daha da şaşar mı, yılsonu hedeflerinizde bir revize yapma ihtiyacı hisseder misiniz" sorusuna karşılık Konukoğlu, "2'yi geçtikten sonra revize etmekte fayda var. Önümüzdeki yılların hesabını yaparken biraz daha dikkatli yapmamızda yarar var" yanıtını verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konukoğlu, 'Dolar Kurunu' Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement