Kopenhag'da Konferans ve Sinegoga Saldıran Kişinin Kimliği Belirlendi - Son Dakika
Güncel

Kopenhag'da Konferans ve Sinegoga Saldıran Kişinin Kimliği Belirlendi

Kopenhag\'da Konferans ve Sinegoga Saldıran Kişinin Kimliği Belirlendi

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 'İfade özgürlüğü ve Avrupa'da Radikalizm' adlı konferans ile şehir merkezindeki bir sinagoga silahlı saldırı düzenleyip 2 kişiyi öldürüp 5 polisi de yaralayan saldırganın kimliği belirlendi.

15.02.2015 22:19

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 'İfade özgürlüğü ve Avrupa'da Radikalizm' adlı konferans ile şehir merkezindeki bir sinagoga silahlı saldırı düzenleyip 2 kişiyi öldürüp 5 polisi de yaralayan saldırganın kimliği belirlendi. Saldırganın Danimarka doğumlu 22 yaşındaki Omar Abdel Hamid El-Hussein olduğu ortaya çıktı.

Ekstra Bladet gazetesi, başkente Kopenhag'da İsveç'li karikatürist Lars Vilks'in katıldığı 'İfade özgürlüğü ve Avrupa'da Radikalizm' adlı konferans ile gece saat 01.00 sıralarında da şehir merkezindeki Sinagoga düzenlediği silahlı saldırılarda 2 kişiyi öldürüp 5 polisi de yaralayan saldırganın fotoğrafı ve kimliğini yayınladı. Polis, gazetenin yayınladığı resim ve kimliği doğruladı.

İKİ HAFTA ÖNCE SERBET KALMIŞ

Saldırganın 22 yaşındaki Brothas adlı çete üyesi Omar Abdel Hamid El-Hussein olduğu belirlendi. El Hussein'in Danimarka dünyaya geldiği ve yetiştiği bildirildi. Saldırganın cezaevinden iki hafta önce çıktığı ve polis tarafından tanındığı ortaya çıktı. Gazetenin elde ettiği bilgilere göre, saldırgan Kasım 2014 tarihinde 19 yaşında bir genci defalarca bıçaklamak suçundan tutuklandı ve 2014 yılında iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. Saldırgan, uzun gözaltı süresi göz önüne alınarak iki hafta önce serbest bırakıldı.

Gizli Servis PET şefi Peter Madsen, uzun süredir saldırganı takip ettiklerini söyledi. Madsen, saldırganın neden takip edildiğini açıklamadı. Öte yandan Norrebro semtinde bir internet cafeye yapılan baskında bazı gençlerin gözaltına alındığı ve bazı adreslere de baskınlar düzenlendiği bildirildi. Peter Madsen "ilk kez daha önceden planlamadan bazı adreslere baskınlar düzenliyoruz" dedi.

SALDIRGAN TAKİP EDİLİYORMUŞ

Polisin, zanlıyı daha önce tanıdığını ve takip ettiğini açıklaması kafalarda neden saldırıları önleyemedi sorusunu gündeme getirdi. Polisin olaylarla ilgili yaptığı açıklamalar sırasında, saldırganın ilk saldırıdan sonra kameralar sayesinde tespit edildiği ve adresinin belirlenerek takibe alındığını açıklaması da neden ikinci saldırı önlenemedi tartışmalarını getirdi. Şimdi saldırıların örgüt işi mi yoksa şahsi bir saldırımı oluğu konusunda kesin kararın verilebilmesi için delil toplama çalışmaları yapıldığı bildirildi. - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kopenhag'da Konferans ve Sinegoga Saldıran Kişinin Kimliği Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement