Kordonboyunda Değişim Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Kordonboyunda Değişim Devam Ediyor

Kordonboyunda Değişim Devam Ediyor

Kordon Boyu'nun Necip Paşa Camii ile Ziveriye Sokak arasında kalan kısmındaki çalışmalar kapsamında son olarak Mozaik Piri Reis Haritası zemine döşeniyor.

29.11.2011 19:50  Güncelleme: 19:51

Kent mobilyalarının ve tasarımlarıyla özellikle miniklerin büyük ilgisini çeken objelerin montajının tamamlanmasının ardından, Mozaik Piri Reis Haritası da kordondaki yerini alıyor.

Gelibolu' da dünyaya gelen ve Osmanlı deniz tarihinde büyük izler bırakmış, dünya haritaları ve Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik kitabıyla tanınan denizcilik üstadı Piri Reis' in doğal taşlardan oluşturulan mozaik tasarım Dünya Haritası, hem kentin tarihi ve kültürel değerini yansıtacak hem de bir deniz ve boğaz kenti olan Çanakkale'nin Kordon Boyu Projesine değer katacak.

Bir aylık ön hazırlık süreci ile hazırlanan ve 9 m çapında olacak, birebiri doğal taştan yapılan Mozaik Piri Reis Haritası, montaj ve ışıklandırma çalışmalarının bir hafta içerisinde tamamlanmasının ardından kentlinin beğenisine sunulacak.

Kordon Boyu Kentsel Tasarım ve Düzenleme Projesi 2. etap çalışmalarına ise ara verilmeden devam ediliyor. Ziveriye Sokak ve İskele Meydanı arasındaki alanı kapsayan 2. etap çalışmaları kapsamında son olarak Truva Meydanı ve Morabbin Parkı'nda doğal granit taş ve bordürlerle zemin döşeme ve peyzaj çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kordonboyunda Değişim Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement