Uzmanlar, "Koronavirüs havadan bulaşıyor" iddiasını yalanladı: Kanıt yok - Son Dakika
Sağlık

Uzmanlar, "Koronavirüs havadan bulaşıyor" iddiasını yalanladı: Kanıt yok

1869 yılında yayın hayatına başlayan köklü bilim dergisi Nature, son sayısında koronavirüsün hava yoluyla bulaştığı iddiası üzerine eğildi. İddiaları yalanlayan uzman isimler henüz bu teoriyle ilgili ikna edici kanıtların bulunmadığına dikkat çekti.

06.04.2020 11:51  Güncelleme: 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nature Dergisi'nde yayınlanan haberde, koronavirüsün diğer bulaşma yollarının yanı sıra havadan da bulaşabileceği iddiasıyla ilgili bir çalışma gerçekleştirildi. Hazırlanan haberde henüz bu teoriyle ilgili ikna edici kanıtların bulunmadığına dikkat çekildi.

Nature Dergisi, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) diğer özelliklerinin yanı sıra havadan da bulaşabilme ihtimalini kaleme aldı.

Nature'nin haberinde geçenlerde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Yardımlar Direktörü Michael Ryan'ın enfeksiyonun havadan bulaşma olasılığının bulunduğu açıklamasına atıf yapıldı.

"KESİNLİKLE ŞÜPHE YOK"

Avustralya'nın Brisbane kentinde bulunan Queensland Teknoloji Üniversitesi'nden enfeksiyon uzmanı Prof. Lidia Morawska, "Bu alanda çalışan bilim insanlarına göre virüsün havadan yayıldığından kesinlikle şüphe yok" açıklamasında bulundu.

Hong Kong Üniversitesi'nden salgın uzmanı Prof. Benjamin Cowling ise SARS-CoV-2'nin damlacıklarla geçtiği halde virüs parçacıklarının zamanla kapalı mekanlarda birikmelerinin ya da daha büyük mesafelere taşınmalarının kuvvetli bir ihtimal olduğunu ifade etti.

UZMANLARDAN UYARI

İnsanların öksürürken ya da hapşırırken genelde arkalarını döndüklerini ifade eden uzmanlar, bu nedenle koronavirüsün havadan iletilmesi durumunda insanların arasındaki normal bir konuşmanın, hastalığın semptomlarını taşıyan bir kişi ile karşılaşmadan daha tehlikeli olabileceği konusunda uyardı.

Uzmanlar, "Koronavirüs havadan bulaşıyor" iddiasını yalanladı: Kanıt yok

Son Dakika Sağlık Uzmanlar, 'Koronavirüs havadan bulaşıyor' iddiasını yalanladı: Kanıt yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Eme: Bulaşmadıgının da kanıtı yok? 1 0 Yanıtla
  • MErt: Tutturuyorlar herşey için kanıt. bulaşır. grip değilmi? 0 0 Yanıtla
    Sude: Grip değil zatürre ... Akciğer hastalığı bu , üst solunum yolu enfeksiyonu değil. 0 0
  • sdaa: kanıt yok demiş bulaşmaz demamiş 0 0 Yanıtla
  • lotus: Virüslü insanın bulunduğu ortamda aynı havayı soluyarak bulaşmasaydı bu kadar kısa sürede kadar yayılamazdı. İlk başlarda maske de korumuyor diyorlardı. Ben inanmıyorum artık. Sadece alışveriş için çıkıyorum onda da maskesiz asla. Allah çalışanların yardımcısı olsun. Gerçi işi olmayan dışarı çıkmasa onların da yükü hafifler. Evde kalalım Türkiyem 0 0 Yanıtla

Advertisement