Koronaya yakalanan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, virüsü başkalarına bulaştırmamak için gerekli önlemleri aldığını söyledi - Son Dakika
Dünya

Koronaya yakalanan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, virüsü başkalarına bulaştırmamak için gerekli önlemleri aldığını söyledi

Yeni tip koronavirüsü "küçük bir grip" olarak niteleyen ve daha sonra enfekte olan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, virüsü başkalarına bulaştırmamak için gerekli önlemleri aldığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi.

07.07.2020 21:21  Güncelleme: 22:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, virüsü başkalarına bulaştırmamak için gerekli önlemleri aldığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi. Bolsonaro, yaptırdığı Kovid-19 testinin pozitif çıktığını belirtti.

"VİRÜSÜ BAŞKALARINA BULAŞTIRMAMAK İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYORUM"

Daha önce yüksek ateş ve yorgunluk gibi belirtiler gösterdiğini dile getiren Bolsonaro, "Pazar günü kendimi kötü hissetmeye başladım ve pazartesi günü yorgunluk, rahatsızlık ile ateşim 38 dereceye çıktı." dedi. Bolsonaro, hidroksiklorokin ilacını kullandığını belirterek, "Şu an gayet iyiyim, ateşim düştü, virüsü başkalarına bulaştırmamak için gereken önlemleri alıyorum." ifadesini kullandı.

VİRÜSÜ YAĞMURA BENZETTİ

Virüsü "yağmura" benzeten Bolsonaro, "Panik de öldürüyor. Virüs yağmur gibi, senin kapını çalıyor ve bazılarının kendisini daha fazla koruması gerekiyor. Belirli yaşa gelmiş, sağlık problemleri olan kişilere bulaştığında ölüm riski daha yüksek." şeklinde konuştu.

Brezilya'nın 65 yaşındaki Devlet Başkanı Bolsonaro, sorumluluklarının farkında olduğunu ve Alvorada Sarayı'ndan çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. Bolsonaro, dün akşam saatlerinde akciğerlerini kontrol ettirdiğini, bir sorun olmadığını ve Kovid-19 testi yaptıracağını açıklamıştı.

BOLSONARO'NUN YAPTIĞI SON GÖRÜŞMELER

Bolsonaro, geçen hafta ülkesindeki ABD büyükelçiliğinin 4 Temmuz Bağımsızlık günü dolayısıyla verdiği yemeğe, bakanlarıyla katılmış ve birlikte fotoğraf da çektirdikleri etkinlikte maske kullanmadıkları görülmüştü. Devlet Başkanı Bolsonaro, pazartesi günü bakanlar ve devlet adamlarıyla görüştüğü bir dizi toplantı düzenlemişti. Öte yandan, Brezilya Savunma Bakanı ile Hükümet Sekreterinin Kovid-19 testi yaptırdıkları açıklanmıştı.

KOVİD-19'U "KÜÇÜK BİR GRİP" OLARAK NİTELEMİŞTİ

Bolsonaro, şubat ayının sonlarında virüsün ülkesinde yayılmaya başlamasından bu yana, salgını küçük gören açıklamaları ve hareketleriyle eleştirilerin odağında yer alıyor. Mart ayının sonlarında katıldığı bir programda Bolsonaro, Kovid-19'u "küçük bir grip" olarak nitelemiş ve virüsün kendisine bulaşması durumunda endişe etmeyeceğini, sporcu geçmişi sayesinde hiçbir şey hissetmeyeceğini iddia etmişti. Aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro, birçok kez destekçilerinin düzenlediği gösterilere katılmış, bazılarında maske kullanmamış ve ülkede sosyal mesafe, karantina gibi önlemler uygulayan eyalet valilerini eleştirmişti.

SAĞLIK BAKANI GÖREVDEN ALINMIŞTI

Salgından dünyada en çok etkilenen Brezilya'da Kovid-19'un yayılmasına karşı alınacak önlemler nedeniyle Bolsonaro ile anlaşamayan Sağlık Bakanı Luiz Henrique Mandetta görevden alınmış, onun yerine gelen Nelson Teich ise bir aydan kısa bir sürede istifa etmişti. Bolsonaro, ülke çapında halka açık alanlarda maske kullanılmasını içeren yasayı, ibadethaneler, eğitim merkezleri, ticari işletmeler ve fabrikalar gibi kapalı alanları hariç tutarak kısmen onaylamıştı.

Dünyada ABD'nin ardından salgından en çok etkilenen 211 milyon nüfuslu Brezilya'da, bugüne kadar 65 bin 487 kişinin ölümüne neden olan Kovid-19, 1 milyon 623 bin 284 kişide görüldü.

Koronaya yakalanan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, virüsü başkalarına bulaştırmamak için gerekli önlemleri aldığını söyledi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Koronaya yakalanan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, virüsü başkalarına bulaştırmamak için gerekli önlemleri aldığını söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melbourne'da sıcak hava balonundan ölümüne düşen maceraperestin son anları ortaya çıktı
    14:26 Melbourne'da sıcak hava balonundan ölümüne düşen maceraperestin son anları ortaya çıktı

    Melbourne üzerindeki bir sıcak hava balonundan 450 metre yükseklikten ölümüne düşen bir maceraperestin son anlarını gösteren video ortaya çıktı. Olay, balonun yükselirken içinde bulunduğu on yolcudan biri tarafından çekildi. Şahitler, adamın iyi göründüğünü ve balonun havalandığı sırada sürücü ile sohbet ettiğini söyledi. Ancak adamın havada düşüşünü gören sürücüler ve yerdeki aileler dehşete düştü. Adamın cesedi, Melbourne'un kuzeydoğusundaki Preston'daki bir bahçede bulundu.

  • Tayland'da define avcısı göçük altında kalarak öldü
    14:22 Tayland'da define avcısı göçük altında kalarak öldü

    Tayland'da eski bir maden ocağında altın arayan define avcısı, toprak kayması sonucu göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Olayın ardından eski maden ocağının çevresi kapatılırken, kazadan kurtulmayı başaran 2 define avcısı sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere karakola sevk edildi.

  • Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar
    14:12 Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam Ankara'da 4. Kolordu Komutanlığı'nda askerlerle bir araya geldiği iftar programında sarf ettiği "Kıbrıs'ta belki de güneye yüklenmiş olsaydık, artık güney-kuzey diye bir şey kalmaz, Kıbrıs tamamen bizim olurdu" cümlesi Yunanistan'da tepkiyle karşılandı. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunan hükümetine çağrıda bulunarak Erdoğan'ın sözlerine resmi bir tepki gösterilmesi talebinde bulundu.

  • Nijerya Ordusu, Kaçırılan 16 Kişiyi Kurtardı
    14:09 Nijerya Ordusu, Kaçırılan 16 Kişiyi Kurtardı

    Nijerya ordusu, Kaduna eyaletinde fidye için kaçırılan 87 kişiden 16'sının kurtarıldığını açıkladı. Operasyonun devam ettiği belirtilirken, Nijerya'da fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanmasına rağmen insan kaçırma suçunun cezasının idam olduğu biliniyor.

  • Prenses Kate Hakkında Çılgın Komplo Teorileri Yayılıyor
    13:57 Prenses Kate Hakkında Çılgın Komplo Teorileri Yayılıyor

    Prenses Kate'in eşi Prens William ile yan yana yürürken gülümseyen bir videosu yayınlandı. Ancak çılgın komplo teorileri hala çevrimiçi platformlarda dolaşıyor. Bazıları videodaki kişinin vücut dublörü olduğunu iddia ederken, diğerleri yapay zeka kullanıldığını söylüyor. Kraliyet hayranları ise bu iddiaları kınamaktadır.

  • Belçika'da Diyanet Vakfı'na bağlı Kevser Camii'nin ruhsatı 'kötü yönetim ve mali ihmal' nedeniyle 1 yıl askıya alındı
    13:46 Belçika'da Diyanet Vakfı'na bağlı Kevser Camii'nin ruhsatı 'kötü yönetim ve mali ihmal' nedeniyle 1 yıl askıya alındı

    Belçika'da Flaman hükümeti tarafından, Ankara'nın müdahalesi nedeniyle eleştirilen Aalst şehrindeki Kevser Camii'nin ruhsatı, 1 yıllığına askıya alındı. Caminin ruhsatının askıya alınmasıyla görevli imamın maaşını ve oturma iznini kaybedebileceği belirtiliyor. Belçika Diyanet Vakfı, ruhsat kararının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

  • Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı
    13:33 Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı

    Kazakistan'ın 139 askerden oluşan barış gücü, Birleşmiş Milletlerin (BM) Golan Tepeleri'ndeki Ateşkes Gözlem Gücü (UNDOF) misyonunda görevlerine başladı. Kazak askerler, Golan Tepeleri'ndeki BM Gözlem Üssü'nde tanıtım programı düzenlendi ve günlük görevlerine başladı. Kazakistan Parlamentosu tarafından onaylanan bu misyon, ülkenin ilk bağımsız barış gücü olarak tarihe geçti.


Advertisement