Kü'de, "Türkiye'nin Yakın Siyasi Tarihinin Bilinmeyenleri" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Kü'de, "Türkiye'nin Yakın Siyasi Tarihinin Bilinmeyenleri" Konulu Konferans

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Topluluğu tarafından “Türkiye’nin Yakın Siyasi Tarihinin Bilinmeyenleri” konulu konferans düzenlendi.

19.03.2014 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Topluluğu tarafından " Türkiye'nin Yakın Siyasi Tarihinin Bilinmeyenleri" konulu konferans düzenlendi.

Kocatepe salonunda düzenlenen konferansta konuşan Yazar Selman Kayabaşı, tarihe bir mühendis edasıyla bakmak gerektiğini söyledi.

Kayabaşı, şunları söyledi:

"Her zaman dediğim ve adlandırdığım gibi kurmay tarihçilik tarihi gerçekleriyle bilmek, araştırmak ve geleceğe dönük tavrını almak konularında en etkili yöntemdir. Bir insan geçmişinden ders alır ve üstüne bir şeyler koyarak geleceğine tez ve antitez oluşturur. İyi bir tarihçi aynı zamanda iyi bir matematikçi, istatistikçi ve iyi bir muhasebeci olmalıdır."

Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişine baktığınız zaman köklü bir imparatorluğa dayanıyor olmasının yararları olduğu gibi ülkenin geleceğine dair gizli planlar yapılmasında da sebep olduğunu ifade eden Kayabaşı, halkın bazı olayları araştırmamasından dolayı tarihin sadece belli başlı olaylarının akılda kaldığını, bazıları ise silinip gittiğini bildirdi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kü'de, 'Türkiye'nin Yakın Siyasi Tarihinin Bilinmeyenleri' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement