Kulp'ta 'Engelsiz' Başarı - Son Dakika
Güncel

Kulp'ta 'Engelsiz' Başarı

Kulp\'ta \'Engelsiz\' Başarı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde doğuştan meningomyelosel hastası olan ve sol böbreği yüzde 6.33 çalışıp belden aşağısı tutmayan ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Rüya Tayyar, karne sevinci yaşadı.

23.01.2015 17:14

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde doğuştan meningomyelosel hastası olan ve sol böbreği yüzde 6.33 çalışıp belden aşağısı tutmayan ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Rüya Tayyar, karne sevinci yaşadı.

Kulp Atatürk İlkokulu 3/B sınıfında eğitim gören Rüya Tayyar'ın (9) okuma azmi görenleri şaşırtıyor. Doğuştan meningomyelosel hastası olan ve sol böbreği yüzde 6.33 çalışıp belden aşağısı tutmayan Rüya Tayyar, arkadaşları ve öğretmenleri tarafından çok seviliyor.

2014-2015 eğitim öğretim yılının 1. döneminin sona ermesinin ardından arkadaşları ile birlikte karne sevinci yaşayan Rüya Tayyar, okulu çok sevdiğini söyledi.

"RÜYA, BİZE AZMİN ENGEL TANIMADIĞINI GÖSTERMİŞTİR"

Öğretmeni Yasemin Arslan, Rüya Tayyar'ın, fiziksel özelliği eksik olabilir ama çevresindeki insanların onun fiziksel eksikliğini tamamladığını söyledi.

Rüya'nın 6 yaşında Atatürk İlkokulu'nda okul hayatına başlayıp gösterdiği üstün başarılarla ayrıca aldığı ayın öğrencisi belgesi ile azmin engel tanımadığını tüm insanlığa kanıtladığını belirten Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Henüz 9 yaşında ve tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamasına rağmen annesinin güler yüzüyle babasının kucağında okula taşınarak eğitimini, okula iki öğün gitmesi gerekirken kullandığı ağır ilaçlar nedeniyle bir öğün şeklinde sürdüğü, buna rağmen ders ve karne notlarının tam gün okula giden arkadaşlarından daha iyi olduğu ayrıca engellerine rağmen kardeşine ablalık yaptığı derslerine yardımcı olduğu Rüya Tayyar bizlere azmin engel tanımadığını göstermiştir."

Rüya'nın her yıl etrafındakilere ve hayatına ders verircesine beklenenin üzerinde başarılar elde ettiğini belirten Arslan, şunları söyledi: "Rüya anne ve babasına olan ilgisi ve bağlılığı ayrıca anne ve babasının da kendine olan ilgisine sadık kalarak engelin sadece insanların vücudunda değil insanların zihninden de kaldırılması gerektiğini insanların birbirine sevgi dolu pencereden bakması gerektiğini gözler önüne sermiştir. Rüya kızımız, arkadaşlarına mümkün olduğunca iyi davranıyor. Arkadaşları onun eksikliklerinden dolayı dalga geçmiyorlar en güzeli bu. Silgisi yere düşerse arkadaşı alıp vererek, eksikliğini gidermiş oluyor. Herhangi bir sıkıntısı yok, yazıyor ve okuyor. Doğru bir şekilde yazıyor, doğru bir şekilde de okuyor."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları, Rüya ile bir süre sohbet ettikten sonra, karneyi kendisine vererek başarılarının devamını diledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kulp'ta 'Engelsiz' Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement