Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.08.2018 10:39

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Aksoy, mesajında, birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma duygularını güçlendirerek, manevi hassasiyeti geliştiren Kurban Bayramı'na ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Bayramların gelecek nesillere bırakılacak en güzel toplumsal miras olduğunu aktaran Aksoy, "Yüreklerde kurulan gönül köprüleri ile uzağı yakın eden bayramlar, dostluğu, barışı, huzuru, geleceği, soframızı, mutluluğumuzu, hüznümüzü, yalnızlığımızı paylaştığımız, birlik ve beraberliğimizi en sıcak şekilde hissettiğimiz mübarek ve mukaddes günlerdir." ifadesini kullandı.

Aksoy, şunları kaydetti:

"Millet olma şuurunu derinden hissettiğimiz bu özel günlerde, fakirliğin gururu ile kimsenin kapısını çalamayanları, yolları gözleyen yaşlı ve kimsesizleri, başının okşanmasına hasret öksüz ve yetimleri, şehit ailelerini ve gazileri ziyaret ederek, gönüllerini alalım ve bu mutluluğu onlarla paylaşalım. Ne mutlu bizlere ki manevi değerlerimizi muhafaza ederek, toplumsal dayanışmayı, yardımlaşmayı ve paylaşmayı adalet ve merhametle sevgi ve kardeşlik temelini de esas alan bir yüksek medeniyete ve bir yüksek kültüre mensubuz.

Bu yüksek mensubiyet dolayısıyladır ki, insani değerlerin aşındığı, bireyciliğin ve bencilliğin toplumsal huzuru ve barışı tehdit ettiği çağımızda en merhametli, en yardımsever ve en barışçı toplumlardan biri olma özelliğini sürdürmekteyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement