Kuşadası'nda İlk Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda İlk Meclis Toplantısı

Kuşadası\'nda İlk Meclis Toplantısı

Kuşadası Belediyesi’nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı.

07.04.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Kuşadası Belediye Başkanlığına seçilen ve Cuma günü öğleden sonra mazbatasını alan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, saat 10.00'da belediye meclis üyeleriyle birlikte ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Hepimizin amacı tek. Başta turizm olmak üzere diğer konular hakkında, Kuşadası'nı en güzel yerlere taşımak için hep birlikte çalışacağız. Benim bununla ilgili en ufak bir şüphem bile yok. Herkesi bir bütün olarak görüyorum. Ben inanıyorum ki vereceğimiz doğru kararlarla, Kuşadası'na kazandırdıklarımızla bizler ileride çok iyi anılan bir meclis olacağız. Artık eskiyi kapatalım, yeni bir sayfa açalım." ifadelerini kullandı.

Toplantı komisyon seçimleriyle devam etti. CHP meclis üyelerinin hazırladığı komisyon önergeleri oylandı. Oy birliğiyle sayılan komisyonların tümünün kurulmasına karar verildi ve komisyon üyeleri seçildi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın belediyede bulunmadığı zamanlarda meclisi yönetmesi için meclis başkan vekili seçildi. Seçim gizli oylamayla yapıldı. Haydar Büyükdağ 19 oy, Muzaffer Eryiğit 19 oy, Nail Özazman 1 oy aldı. Haydar Büyükdağ 1. Başkan Vekili, Muzaffer Eryiğit ise 2. Başkan Vekili seçildi. Kuşadası Belediyesi Yeni dönem meclisinde CHP Meclis üyelerinden Filiz Üyücü ve Cem Arslan meclis katibi olarak belirlendi. Belediye Encümenleri de gizli oy ile seçildi. Muzaffer Eryiğit ve Nail Özazman oy birliği ile belediye encümeni oldu. Daha sonra komisyon üyelikleri ile bağlı bulunan birliklere üyeler seçildi.

Ayda bir kez yapılan meclis toplantılarının hangi gün yapılacağı belirlendi. Her ayın ilk haftasında Çarşamba günü meclis toplantısının yapılmasına karar verildi. Yeni dönemin ikinci meclisi 7 Mayıs Çarşamba günü yapılacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda İlk Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement