Kütahya İhh'dan Yetimler Yararına İftar - Son Dakika
Güncel

Kütahya İhh'dan Yetimler Yararına İftar

Kütahya İhh\'dan Yetimler Yararına İftar

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği, yetim çocuklar yararına iftar programı düzenledi.

06.06.2017 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği, yetim çocuklar yararına iftar programı düzenledi.

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Yetim Birimi Başkanı Serhan Dayanç, kentteki bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, "Yetimleri Giydiriyoruz" sloganıyla yetimlerin bayramlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla iftar programı düzenlendiklerini söyledi.

Yetimler yararına iftar programının sadece Kütahya'da değil, birçok ilde gerçekleştirildiğini ifade eden Dayanç, şöyle konuştu:

"Birçok ilin ve Kütahya'nın yaptığı bu programlara siz gönüllülerimizin destekleri ve katılımıyla hem Türkiye'deki hem de dünyadaki mazlumların olduğu her yerde yetimlerimizin yüzünde gülücükler eksik olmuyor. Bayrama neşeli ve mutlu girmeleri için gayret gösteriyoruz. Bugün İHH olarak 56 ülkede 90 bin çocuğun her ay düzenli şekilde bakımı üstleniliyor. Eğitim, sağlık, barınma ve yiyecek konularında destek veriyoruz. Her yıl dünyanın 135 ülkesinde, 800 bin çocuk dönemsel olarak ihtiyaçları karşılanıyor. Sizler aslında sadece yetim yavrularımızın bedenlerini giydirmiyorsunuz. Hem bedenleri hem de yetim yavruların o minik yüreklerini giydiriyorsunuz. Onlara azim, inanç, ayakta kalma gücü veriyorsunuz."

AK Parti Kütahya milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek üyeleri ve aileleriyle 400'e yakın davetlinin katıldığı programda, yetimlerin bayramlık ihtiyaçlarının giderilebilmesi için yaklaşık 20 bin liralık yardım toplandığı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya İhh'dan Yetimler Yararına İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement