Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

Niğde İl Müftülüğünce "Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet" temalı kutlu doğum programı düzenlendi.

12.04.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde İl Müftülüğünce "Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet" temalı kutlu doğum programı düzenlendi.

Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve kasidenin okunduğu etkinlikte, slayt sunumu yapıldı.

Vali Necmeddin Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed Aleyhisselam'ın insanları, ırk cinsiyet, soy ayrımı yapmadan sevdiğini ifade etti.

Hz. Muhammed'in Kureyş'in ileri gelenlerinin de katıldığı bir orduya bir zenci köleyi komutan olarak tayin ettiğini anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

"İnsanlara aranızda soy farkı yok, boy farkı yok, renk farkı yok, insansınız insan olarak varsınız, insan olarak birsiniz, hürsünüz, üstünsünüz anlayışını vermiştir. Bu anlayışa ne kadar ihtiyacımız var değil mi? Çanakkale ruhu bu değil miydi? Çanakkale'de şehit olan Lazlar, Çerkezler, Kürtler, Türkler, Arnavutlar, Boşnaklar, Aleviler, Sunniler hangi sevgiyle yan yana gelmişlerdi, hangi sevgiyle biri diğerinin önüne atlıyordu? Kardeşim şehit olmadan ben şehit olayım diye. Bugün de ihtiyacımız olan budur. Birlik, beraberlik, insana hizmet vermek insana değer vermek her türlü ayrımı ayaklarımızın altına almak. İnsana insan olduğundan dolayı saygı göstermek hürmet etmek. Bugün hava gibi oksijen gibi su gibi ihtiyacımız olan bu ruhtur bu anlayıştır. Gelin canlar bir olalım iri olalım diri olalım ihtiyacımız olan bu. Kutlu Doğum Haftası'nın, bu mesajı ülkenin dört bir yanında bütün insanların gönüllerine işlemeleri diliyorum."

İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ise, Hz. Muhammed Aleyhisselam'ın hayatından örnekler vererek, sahabelerin peygambere olan bağlığını ve sevgisini anlattı.

Kutlu Doğum Haftasını Hz. Muhammed'e olan sevgi ve bağlılığı yenileyerek başladıklarını belirten Gürpınar, "Her sene biz çok değerli konuları gündeme getiriyor, efendimizin bir yönünü toplumla daha derinden paylaşıyoruz. Geçmiş yıllarda, 'Hz. Peygamber' ve 'Merhamet, İnsanlık onuru', 'Kardeşlik Hukuku ve Ahlakı', 'Hz. Peygamber ve Aile Hukuku' gibi konular ele alınmıştı. Bu senede Hz. Peygamber Tevhit ve Vahdet üzerine durduk. İnsanlığı diriltmek için, yaşatmak için gelin birlik olalım, insanlığı yüceltmek cenneti alaya ulaştırmak için gelin yine birlik olalım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, katılımcılara gül dağıtıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement