Lionel Messi'yle Tanışan 6 Yaşındaki Murtaza Ahmadi, Şimdi Perişan Halde - Son Dakika
Spor

Lionel Messi'yle Tanışan 6 Yaşındaki Murtaza Ahmadi, Şimdi Perişan Halde

Poşetten Messi formasıyla tüm dünyada tanınan 6 yaşındaki Murtaza Ahmadi, Taliban'dan kaçmak için ailesiyle köyünü terk etti. Afgan aile, şimdi zor şartlarda yaşamaya çalışıyor.

06.12.2018 12:02  Güncelleme: 12:01

Arjantin'in renklerinde plastikten bozma Lionel Messi formasını giyip çektirdiği fotoğrafla bütün dünya onu tanımıştı. 6 yaşındaki Murtaza Ahmadi'nin bu fotoğrafı günlerce konuşulmuştu. O kare viral olurken Messi de boş durmamış, Afgan hayranına imzalı formasını göndermişti.

Aradan bir süre geçtikten sonra Katarlı organizatörler devreye girmiş ve Messi ile Murtaza'yı bir araya getirmişti. Messi'nin kucağında kameraların karşısına geçen Murtaza'nın sevinci yüzünden okunuyordu. Küçük Murtaza bu kez Barcelona forması giymişti.

Lionel Messi'yle Tanışan 6 Yaşındaki Murtaza Ahmadi, Şimdi Perişan Halde

TALİBAN NEDENİYLE KÖYÜNÜ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

2016'daki bu olayın ardından iki yıl geçti ve Murtaza unutuldu. Aradan geçen bu sürede Murtaza'nın hayatı hiç de iyi gitmedi. İki yıl sonra İspanyol Haber Ajansı EFE, Murtaza'yı bulmak için Afganistan'a gittiğinde acı gerçekle karşılaştı. Taliban nedeniyle kaldıkları köyü terk etmek zorunda kalan Murtaza ve ailesi her şeyi geride bıraktı.

Murtaza'nın Messi'ye imzalattığı Arjantin ve Barcelona formalarını da Jaghori'de bıraktığı ve bir gece yarısı ailesiyle birlikte evden ayrıldıkları öğrenildi.

Lionel Messi'yle Tanışan 6 Yaşındaki Murtaza Ahmadi, Şimdi Perişan Halde

ŞU AN AFGANİSTAN'DA YAŞIYOR

Elde edilen bilgiye göre Murtaza ve ailesi şu anda Afganistan'ın başkenti Kabil'de zor şartlarda yaşıyor. Zorda kalan Murtaza ve ailesi Birleşmiş Milletler'den yardım talebinde bulunmuş. İltica etmek istemişler, ancak başvuruları reddedilmiş. Küçük Murtaza "Burada topum yok, futbol oynayamıyorum" derken evini özlediğini belirtiyor.

Lionel Messi'yle Tanışan 6 Yaşındaki Murtaza Ahmadi, Şimdi Perişan Halde

OKULA BİLE GİDEMİYOR

Murtaza'nın ailesi ise oğulları için endişeli: "Tanındığı için oğlumuzun kaçırılmasından korkuyoruz. Bu yüzden onu eve kilitledik, dışarı çıkmasına izin vermiyoruz. Okula da gönderemiyoruz."

Lionel Messi\'yle Tanışan 6 Yaşındaki Murtaza Ahmadi, Şimdi Perişan Halde

Son Dakika Spor Lionel Messi'yle Tanışan 6 Yaşındaki Murtaza Ahmadi, Şimdi Perişan Halde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • orhan: yüce rabbim o ve onun gibilere yardım etsin inşallah 28 0 Yanıtla
    NEFES: AMİN İNŞALLAHH... 3 0
  • ----------: messi neden sahip çıkmadı çünkü yahudi sever biri 21 4 Yanıtla
    Hakan: Çünkü o bir Ronaldo değil 1 1 1974: ohaa: Senin gibi hayvanı sevsin yeterli 1 0
  • FİLOZOF: tanrı müslümanları hiç sevmiyor çünkü müslümanlar ilimden bilimden sanayi vede üretimden habersiz yaşıyor ilkellik ve cehalet içinde 2 15 Yanıtla
  • mehmet: müslümanlar artık şapkalarını önüne koymalı neden bu haldeyiz hesabını yapmalı eşsiz lider ATATÜRK ün devrimlerine ilime bilime sanayi ve üretime yönelmeli ilkelliğin ve cehaletin sonu denizlerde ölmek mahfolmaktır 3 13 Yanıtla
    Taabe: Müslümanlar bence EŞSİZ LİDER MUHAMMED MUSTAFA S.a.V in peşinden gitse bu durumda olmazlardı... Sebep olanlar Çözüm olamazlar... 6 0
  • kemal: Afganlarda soydaşlarımız sayılırr. 7 3 Yanıtla
  • Meggie turk: O futbolcular bi ton para kazaniyor bi ev alsalar avrupada yasarlardi ama yoook avrupa yunanistan araplar hepsimi atar insanlik yok hicbirinde. İste yunanlinim tineti ortada avrupada celme takar ayaga bizkm icimizdeki boluculerde kendi ulkesini begenmez. Bari boluculer ulkemizden gitsin deger bilcekler kalsim. Bak burdaki pkkli vsler hepsi avrula alir sizi abd alir oraya gidin buraya vatan degeri bilecekleri alalim. Turk ve muslumanim sukur yuzum kizarmaz avrupa abd rusya cin israil ingilitere vsler gibi kotuluk yaomadik insallah da yapmayiz. Allah Türk milletini vatanimizi devletimizi kiyamete kadar korusun guc kuvvet versin 3 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement