Locarno'da "Altın Leopar" Filipinli Yönetmenin Oldu - Son Dakika
Güncel

Locarno'da "Altın Leopar" Filipinli Yönetmenin Oldu

Uluslararası Locarno Film Festivali'nde en iyi film ödülünü, Filipinli yönetmen Lav Diaz, "From What Is Before" adlı filmiyle aldı.

17.08.2014 13:09

Locarno Film Festivali'nde "altın leopar" ödülünü, Filipinli yönetmen Lav Diaz "From What Is Before" adlı filmiyle aldı.

Siyah beyaz çekilmiş ve yaklaşık 5,5 saat uzunluğundaki film, Ferdinand Marcos diktatörlüğü sırasında Filipinler'deki yaşamı anlatıyor.

Orjinal adı, "Mula sa kung ano ang noon" olan film, Filipinler'de 1972 yılında günlük gelişmelerden soyutlanmış bir köyde geçiyor.

Bu yıl 67'ncisi düzenlenen festivalde, altın leopar için Filipinli yönetmen Lav Diaz'ın yanı sıra 16 film daha yarışmıştı.

Festivalde en iyi aktris ödülünü "Fidelio" adlı filmdeki rolüyle Fransız Ariane Labed, en iyi aktör ödülünü ise "Durak" adlı filmdeki rolüyle Rus Artem Bystrov kazandı.

Jüri özel ödülü "Listen up Philip" adlı filmiyle ABD'li yönetmen Alex Ross Perry'nin olurken, Portekizli Pedro Costa, "Cavalo Dinheiro" adlı filmiyle en iyi yönetmen ödülüne layık görüldü. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Locarno'da 'Altın Leopar' Filipinli Yönetmenin Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement