Londra Saldırısında "Önemli" Gözaltı - Son Dakika
Dünya

Londra Saldırısında "Önemli" Gözaltı

Londra Saldırısında "Önemli" Gözaltı

Londra polisi, metro saldırısıyla bağlantılı olduğunu düşündüğü 18 yaşında bir şüpheliyi Dover Limanı bölgesinde gözaltına aldı.

16.09.2017 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Londra polisi, metro saldırısıyla bağlantılı olduğunu düşündüğü 18 yaşında bir şüpheliyi Dover Limanı bölgesinde gözaltına aldı.

Büyükşehir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, soruşturmayla iligli "önemli bir tutuklama" gerçekleştirildiği, ancak soruşturma ilerlese de, tehdit seviyesinin halen yüksek olduğu dile getirildi. Emniyet müdürlüğü halktan soruşturma devam ettiği sürece dikkatli olmalarını istedi.

Metro durağı yakınında otruan mahalle sakinlerinin olup bitenlere tepkisi ise birbirinden oldukça farklı. Diane Chapman, mahalledeki aşırı polis varlığı konusunda, "Biraz şok edici. Demek istediğim beni şoke etti. Orada çocuklar vardı ve insanlar işlerine gidiyordu. Yani buna hiç gerek yoktu" derken, daha sakin karşılayan Jurek, "Nasıl desem, etrafta polisi vesaire görünce güvence altında olduğumuz duygusunu hissettim. Yani o kadar da kötü değil. Sadece, neler olup bittiğinin farkında olmanız gereken yeni bir bilinç düzeyi" diye konuştu.

Hükümetin güvenlik seviyesini "kritik aşama" olan 5'inci seviyeye yükseltmesinin ardından, hassas noktalarda silahlı polis ve askerler görev yapacak.

Londra Parsons Green metro istasyonunda dün sabah zaman ayarlı bir bomba ile düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Bombanın tam olarak patlatılamaması nedeniyle can kaybı yaşanmadığı belirtilen saldırıda 29 kişi yaralanmıştı.

Saldırının faillerini arayan güvenlik birimleri, gözaltına alınan 18 yaşındaki şüphelinin yanısıra görgü tanıkları ve güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak bombayı koyan kişinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

Auteur:

Tags:Gepost: 16 september 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Londra Saldırısında 'Önemli' Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement