Lufthansa Kabin Görevlilerinden 3 Havaalanında Grev - Son Dakika
Güncel

Lufthansa Kabin Görevlilerinden 3 Havaalanında Grev

Lufthansa Kabin Görevlilerinden 3 Havaalanında Grev

Almanya'da Bağımsız Kabin Görevlileri Örgütü'nün, Lufthansa çalışanlarının yüzde 5'lik ücret artışı isteminin kabul edilmemesi ve şirketin yeniden yapılanma planına tepki amacıyla yaptığı grev bugün Frankfurt, Berlin ve Münih havaalanlarında da...

04.09.2012 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da Bağımsız Kabin Görevlileri Örgütü'nün, Lufthansa çalışanlarının yüzde 5'lik ücret artışı isteminin kabul edilmemesi ve şirketin yeniden yapılanma planına tepki amacıyla yaptığı grev bugün Frankfurt, Berlin ve Münih havaalanlarında da sürdürüldü.

FRANKFURT'TA BAŞLADI

Frankfurt Havalimanı'nda Lufthansa kabin görevlileri 13 aydan bu yana sonuç alınamayan sözleşme görüşmeleri üzerine cuma günü 05.00 - 13: 00 arasında iş bıraktı. Şirket büyük bölümü Frankfurt Havalimanı bağlantılı yaklaşık 360 uçuşu iptal etti. Önceliği deniz aşırı uçuşlara veren şirket, geri kalan uçuşları ise planlanan zamanlarında gerçekleştirmeye çalıştı. Lufthansa kabin personelinin geçen cuma günü Frankfurt Havalimanı'nda yaptığı 8 saat süreli iş bırakma eylemi en az 200 uçuşu etkilerken, 100'den fazla uçuş da iptal edildi. Yaklaşık 25 bin yolcu havalimanında zor durumda kaldı.

BUGÜN 3 HAVAALANINDA GREV

Avrupa'nın üçüncü büyük havaalanı olan Frankfurt Havalimanı'nda bugün saat 06.00'da başlayan iş bırakma eylemi 8 saat sürdürülecek. Berlin Tegel Havalimanı'nda saat 05.00'te başlayan eylemin de 6 saat devam edeceği açıklandı. Münih Havalimanı'ndaki grev 13.00-24.00 saatleri arasında yapıldı.

Deutcshe Welle, grevin ilk saatlerinde Frankfurt'ta, Lufthansa'nın 180 uçuşunun iptal edildiğini bildirdi. Bağımsız Kabin Görevlileri Örgütü iş bırakma eyleminin sürdürüleceğini, zam isteklerinin yanı sıra Lufthansa'nın yeniden yapılanma planı çerçevesinde sınırlı sözleşmeli geçici elemanlar istihdam etme planlarına da karşı çıktıklarını bildirdi.

Yaklaşık 10 bin çalışanı temsil eden Bağımsız Kabin Görevlileri Örgütü (UFO) adlı sendika, yönetimin uzlaşma adımı atmaması durumunda, eylemlerinin süreceğini bildirdi. Lufthansa yönetimiyle çalışanlar arasında 13 aydır süren müzakerelerde bugüne kadar anlaşma sağlanamadı. UFO sendikası, Lufthansa'nın kabin hizmetlerini taşeron firmalara vermesine karşı çalışanlar için güvence talep ediyor ve ücretlerde yüzde 5'lik artış istiyor. Lufthansa yönetimi, ücretlerde yüzde 3,5'lik zam önerirken, taşeronlaştırma uygulamalarında geri adım atma sinyali veriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lufthansa Kabin Görevlilerinden 3 Havaalanında Grev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement