Macaristan Devlet Şeref Madalyası - Son Dakika
Güncel

Macaristan Devlet Şeref Madalyası

Macaristan Devlet Şeref Madalyası

Macaristan İspanya ilişkilerine ve Macaristan'ın Avro Atlantik entegrasyonuna yaptığı katkılardan dolayı Eski İspanya Başbakanı Jose María Aznar'a, Macaristan Devlet Şeref Madalyası verildi.

15.10.2014 23:05

İspanya eski başbakanı Jose Maria Aznar'a, Macaristan Devlet Şeref Madalyası verildi.

Macaristan-İspanya ilişkilerine ve Macaristan'ın Avro-Atlantik entegrasyonuna yaptığı katkılardan dolayı Eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar'a, Cumhurbaşkanı Janos Ader tarafından Macaristan Devlet Şeref Madalyası verildi.

Ödül töreninde konuşma yapan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 1996-2004 yılları arasında İspanya'da başbakanlık yapan Jose Maria Aznar'ın "gerçek bir devlet adamı olduğunu ve 90'lı yılların ortalarında Avrupa'nın belki de en belirleyici, modern sağcı partisini meydana getirdiğini" söyledi.

Aznar'ın Macaristan'ı Avrupa Birliği ve NATO üyeliği süresince her zaman desteklediğine değinen Orban, eski başbakanın her zaman Macaristan'ın dostu olduğunu da söyledi. Orban ayrıca Jose Maria Aznar'ın fikirlerinin Avrupa'nın geleceği için büyük öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Jose Maria Aznar, yaptığı konuşmasında Macarların bir hafta sonra 1956 yılı özgürlük ayaklanmasının yıl dönümünü kutlayacaklarını ve bu ayaklanmanın Moskova tarafından kanlı bir şekilde bastırılmasına rağmen Macarların daha sonra özgürlüğüne kavuştuğunu ama Moskova'nın kendi iradesini başka yerlerde halen zorla kabul ettirmeye çalıştığını söyledi.

Demokratik Avrupa'nın güçlendirilmesinin gerekliliğine de vurgulayan Aznar, "Daha demokratik, daha şeffaf ve açık bir kıtaya ihtiyacımız var" dedi. - Budapeşte

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macaristan Devlet Şeref Madalyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement