Malatya'yı Bir Bütün Olarak Ele Alıyoruz - Son Dakika
Güncel

Malatya'yı Bir Bütün Olarak Ele Alıyoruz

Malatya\'yı Bir Bütün Olarak Ele Alıyoruz

Çakır: Malatya'yı daha düzenli ve modern hale getiriyoruz.

10.01.2012 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Çakır : Adil hizmet ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla ortak akıldan hareket ederek, ekonomisi güçlü, sorunlara hakim, dinamik ve hızlı hizmet üreten bir Belediye'ye kavuşmak hedefimizdir".

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, düzenlediği değerlendirme toplantısında, 2011 yılı ve genel çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

10 Ocak Salı günü Belediye Hizmet Binası Fırat Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı.50'nin üzerinde basın mensubunun katıldığı toplantıda Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bütün basın mensuplarının Günü'nü kutladı.

Gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum…

Gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığını belirten Başkan Çakır, "İnsanların haber alma hakkını sağlayan bütün gazeteci arkadaşlarıma Malatya'mıza yaptığı katkı ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Değerlendirme toplantısını özellikle bugüne denk getirerek, sizlerle birlikte olmayı arzu ettik" dedi.

Belediyelerin temel görevlerinin insan yaşamını kolaylaştırıcı hizmetler üretmek olduğunu belirten Başkan Çakır, bu doğrultuda daha yaşanabilir, daha modern bir Malatya oluşturmak adına yoğun çalışmalar sergilediklerini ifade etti.

Adil hizmet ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile hareket ediyoruz…

"Adil hizmet ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla ortak akıldan hareket ederek, ekonomisi güçlü, sorunlara hakim, dinamik ve hızlı hizmet üreten bir Belediye'ye kavuşmak hedefimizdir" diyen Çakır, konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Temiz bir Malatya, temiz bir çevre için; Malatya ile özdeşleşen içme suyu kalitesini korumak; Yine Malatya ile özdeşleşen yeşil Malatya'yı oluşturmak temel amacımız ve misyonumuzdur.

Bu çerçevede alt ve üstyapı çalışmalarıyla, cadde, sokak, kaldırım, meydan ve refüj düzenlemeleriyle, geleceğin Malatya'sını oluşturmak adına 2011 yılında da çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürdük. 2011 yılında altyapıya büyük önem vererek yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Bununla birlikte bölge parkları, semt konakları, çok amaçlı belediye sosyal tesisleri, kültürel mekanlar, trafik sorununu rahatlatacak kuzey ve güney kuşak yolları, yeni bir alt merkez için Karakavak bölgesinde yaptığımız alt yapı çalışmaları, yeni yol açma çalışmaları ve sosyal belediyecilik hizmetleri artarak devam etti.

Cadde ve Sokak Düzenlemeleri…

Malatya'nın daha düzenli, daha modern hale getirilmesi için özellikle cadde ve sokak düzenlemeleri yapıyoruz. Bu Malatya değişim ve dönüşüm projesi olarak mevcut şehrin yenilenmesi; bütün cadde ve sokaklarımızın, meydanlarımızın ve halkımızın yoğun kullandığı bütün mekanların yenilenme projesidir. Bu kapsamda şu ana kadar 50 cadde ve sokaktaki çalışmalarımız tamamlandı. 30 cadde ve sokaktaki çalışmalarımız devam ediyor.

Kaldırım ve Yol Düzenlemeleri…

2011 yılı içerisinde 375 bin metrekare kaldırım ve yol çalışmalarını tamamladık. Toplamda baktığımız zaman görev süremiz içerisinde 575 bin metrekare kaldırım ve yol düzenleme çalışmalarını yaptık.

Fidan ve Yeşillendirme Çalışmaları…

Malatya'nın özellikle yeşil dokusunu öne çıkarmak adına Malatya'yı yeşil Malatya yapmak adına çalışmalarımızı da yine hedeflerimiz doğrultusunda sürdürüyoruz. Yine bu kapsamda baktığımız zaman şu ana kadar 35 bin 500 fidan diktik. Bunlar sadece fidan değil, gerçekten gelişmiş ağaçlar. Yani 20 yaşını bulan ağaçları cadde ve sokaklarımızda özellikle dikmeye çalışıyoruz. Bununla birlikte ilk defa yine Malatya'mızda gül dikimini başlatmıştık. Şu ana kadar 34 bin civarında gül dikimini gerçekleştirdik. 2011 yılı içerisinde 11 bin 900 fidan dikimi gerçekleştirildi. 47 bin 400 metrekare de çimlendirme çalışması yapmış olduk."

Başkan Çakır Sunum eşliğinde 2011 yılı çalışmaları hakkında bilgiler verdi…

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuşmasının ardından fotoğraflarla sunum eşliğinde 2011 yılında ve görev süresi içerisinde yapılan çalışmalar hakkında özet bilgiler verdi.

163 Milyon Liralık Yatırım…

2010 yılında 106 milyon liralık yatırım yapılırken, 2011 yılında ise 163 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Çakır, yapılan hizmet ve yatırımlar ile ilgili olarak özetle şu bilgileri verdi:

Çöşnük, İnönü ve Özalper Mahallelerine bölge parkları, 18 adet çocuk ve dinlenme parkı, 2011 yılında 17.195 metre, genelde 45.765 metre yağmursuyu drenaj hattı, 2011 yılında 26.585 metre, genelde 47.076 metre kanalizasyon şebekesi, 2011 yılında 21.227 metre, genelde 73.455 metre içmesuyu şebeke hattı, 2011 yılında 14.700 metre, genelde 45 bin metre yol açma ve genişletme, 2011 yılında 15 adet, genelde 49 adet yeni otobüs, toplamda 180 adet araç-gereç ve iş makinesi, temizlik aracı alımı, mevcut çöp sahasının düzenmesi, yeni katı atık bertaraf tesisi inşaatı, 2 adet yaya üst geçidi, çevreyolu altgeçidi üstü meydan düzenleme çalışmaları, morg ve gasilhane tesisleri, semt konakları, çok amaçlı sosyal tesisler, muhtarevleri, hanımlar kültür ve spor merkezi, hasta yakınları konukevi, Türkiye genelinde birincilik ödülü alan okuma ve sanat merkezi, sabit semt pazarları, yaş sebze ve meyve halinin modernizasyonu, MAKBİS uygulaması, çağrı merkezi, sağlık ve sosyal yardımlar, hizmet içi eğitim seminerleri, sosyal ve kültürel faaliyetler gibi hizmet, yatırım ve uygulamalar hakkında sunumlu bilgiler verdi.

Başkan Çakır ayrıca 'Dünden Bugüne Malatya' başlığı altında cadde ve sokaklarda yapılan düzenlemelerin eski-yeni halini de basın mensuplarıyla paylaştı.

Sosyal Medya Takipçileri…

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın değerlendirme toplantısında bir ilk de yaşandı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı sosyal medya sitelerinden takip eden 4 kişi de toplantıya katılarak Başkan Çakır'a sorular yönelttiler. Ahmet Dinçer, Mehmet Oğuz, Mehmet Şahin ve Tarık Aktaş isimli gençlerle yakından ilgilenen ve gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Başkan Çakır daha sonra basın mensuplarından gelen soruları da yanıtlarken, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına çeşitli hediyeler verdi. Çakır ayrıca basın mensuplarıyla birlikte öğlen yemeği yedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Malatya'yı Bir Bütün Olarak Ele Alıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement