Malkara'da Hukuk Konferansı - Son Dakika
Yerel

Malkara'da Hukuk Konferansı

Malkara\'da Hukuk Konferansı

Malkara MYO tarafından "Uluslararası Hukuk Belgeleri Işığında İnsan Hakları Kavramının Genel Çerçevesi" konulu konferans düzenlendi.

15.12.2012 12:17  Güncelleme: 12:14

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksekolu tarafından "Uluslararası Hukuk Belgeleri Işığında İnsan Hakları Kavramının Genel Çerçevesi" konulu konferans düzenlendi.

NKÜ Malkara Meslek Yüksekokulu ve Malkara Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen "Uluslararası Hukuk Belgeleri Işığında İnsan Hakları Kavramının Genel Çerçevesi" konulu konferans, Malkara Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpay Hekimler katıldı.

Konferansa Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Eğilmez ve Nermin Tuna, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Behçet Alkan, Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü, daire amirleri, öğretim görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, meslek yüksekokulu ve ilçedeki lise öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Prof. Dr. Alpay Hekimler konferansta, İnsan Hakları Beyannamesi'nin öncü belgeleri olan Magna Carta, Bağımsızlık Bildirgesi ve Fransız İnsan Hakları ve Yurttaş Hakları Bildirgesiyle ilgili bilgiler vererek Birleşmiş Milletlerin 26 Haziran 1945 yılında kurulmasıyla insan hakları alanında yeni bir döneme girildiğini dile getirdi. Hak konusuna da değinen Hekimler, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilmesiyle tüm insanların vatandaşlık hakkı, aile kurma hakkı ve çalışma hakkını kazandığını sözlerine ekledi.

Konferansın ardından günün anısına Malkara Kaymakamı Mahmut Halal ve Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Taşan, Prof. Dr. Alpay Hekimler'e plaket verdiler.

15.12.2012 11: 53: 28

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malkara'da Hukuk Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement