Manavgat'ta Yangın Paniği - Son Dakika
Güncel

Manavgat'ta Yangın Paniği

Manavgat\'ta Yangın Paniği

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Pazartesi Pazarı içerisinde bulunan elektrik trafosunun patlaması sonucu çıkan yangında trafo yanarken, patlama sesi ve ardından etrafa yayılan siyah duman pazarı gezen turistler arasında paniğe neden oldu.

13.08.2012 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Pazartesi Pazarı içerisinde bulunan elektrik trafosunun patlaması sonucu çıkan yangında trafo yanarken, patlama sesi ve ardından etrafa yayılan siyah duman pazarı gezen turistler arasında paniğe neden oldu. Panik halinde kaçışan vatandaşlar ve turistler, Manavgat Belediyesi itfaiye ekiplerinin yangını söndürmesinin ardından alışverişlerine lüks ışığında devam etti. İtfaiye ekipleri ve ambulans Pazartesi Pazarı'ndaki esnafın tezgah ve çadırları nedeniyle olay yerine güçlükle ulaşırken, vatandaşlar pazardaki tezgah ve çadırlarla ilgili acil önlem alınması gerektiğini söyledi.

DÜNYA KADAR ELEKTRİK PARASI ÖDÜYORUZ

15 yıldır Manavgat'ta esnaf olan Cafer Otyakmaz, can kaybı olmamasının en büyük tesellileri olduğunu belirterek "Alacağında aslan kesilen TEDAŞ, görevlerini yapmıyor. Geçen yıllarda ısınma nedeniyle trafoya klima bile aldırdılar. Şikayet için gittiğimizde

'Kime ve nereye şikayet ederseniz edin' diyorlar" şeklinde konuştu. Büyük bir facia atlatıldığını söyleyen Otyakmaz, şunları söyledi: "Bu sıkıntı sadece bugün yaşanmıyor. Periyodik olarak her hafta bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Elektriğimiz her pazartesi 11: 00 ile 15: 00 saatleri arasında kesiliyor. İş yapacak esnaf iş yapamıyor. Borcumuz olduğunda hemen geliyor açma kapama parası alıyorlar. Yazık değil mi bize." Dünya kadar elektrik parası ödediklerini belirten Otyakmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "şu yaşadığımız olaya bak. Geçmiş dönemde biz cebimizden klima aldık, trafoyu soğutmak için. Bir klima 500 TL. Şurada 85 esnaf var. 10'ar TL verseler bir klima alırlar buraya. Nedir bunun çözümü? En acil durumda arıyoruz, problemimiz var diyoruz. Diyorlar ki istediğiniz yere şikayet edin. Kime gideceğiz bir yer gösterin gidelim. Dünyanın en pahalı elektriğini kullanıyoruz, paramızla hizmet alamıyoruz. Ne yapmamız gerekli? Şu çarşıda herkesin kirası dünya kadar. Haftada bir gün iş yapıyor. Her pazartesi dört saat elektrik yok"

TRAFO YÖNETMELİĞE AYKIRI

Kapalı Çarşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Büyük ise, "Görüyorsunuz işte panik halinde turistler kaçıştılar. Arkadaşlarımızın dükkanların önündeki mankenleri çiğneyerek, panik içinde koşuştular. Böyle olacağı zaten belliydi. Kapalı çarşı esnafı olarak biz bunu 7 yıldır her hafta yaşıyorduk. Bu trafonun burada olması, çerçevesinin sac olması bana göre yönetmeliğe aykırı. Çünkü yangın başladığında biz burada müdahale edemedik. Çünkü beton trafo değildi.

Çünkü elektriğin anında kesilmesi gerekiyordu. Büyük geçmiş olsun diyorum. İnşallah bundan sonra böyle kötü bir olay yaşamayız" dedi.

TURİSTLERE REZİL OLDUK

Manavgat'ın turizmin gözbebeği bir ilçe olduğunu söyleyen esnaf, bölgenin en büyük pazarında böyle olayın yaşanmasının çok acı olduğunu belirtti.

Pazarcı esnafı Özkan Çakır, tezgahın önünde turistler olduğunu belirterek şunları söyledi: "Onları çektik hemen.Kimsenin canında bir şey yok. Olan mala olsun. Çok şükür kimse yaralanmadan kurtuldu" dedi. Ali Keser ise, burada turistlere rezil olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Turistlerin hepsi kaçtı, bomba sandılar.

Orada patlama olunca biz burada sakin olun elektrik trafosu diye bağırdık. Herkes korkudan kaçtı. İkna edemedik. Esnaf bile dışarıya kaçtı. Kapalı çarşı içini duman doldurdu, insanlar dumandan neredeyse zehirleniyorlardı."

Sabri Öz isimli esnaf ise, burasının ana baba günü olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Trafonun yetersiz olmasından kaynaklandı. Önce bir sigorta patlaması meydana geldi. Daha sonra büyük bir patlama meydana geldi. Millet öyle bir panik yaşadı ki, bomba değil sadece elektrikten kaynaklanan bir şey diye bağırmamıza rağmen, ikna edemedik. Bayanın bir tanesi çocuğunu bırakmış gitmiş. Sonra geri döndü ağlayarak. Çocuğunu arıyordu. Çok büyük bir panik yaşandı. Bunun yaşanmaması gerekiyordu"

Hasan Arıcı isimli Kapalı Çarşı esnafı da şunları söyledi: "Buranın elektriği yetersiz geliyor. Pazartesi günleri klimalar ekstra çalışıyor. Normal günlerde çalışmayan klima bugün mecbur çalışmak zorunda. Çalıştığı zamanda elektrik yetersiz geliyor. Elektrik kabloları yukarıdan geçiyor. Yetersizken böyle takviye ettiler bu sefer trafo çekmiyor." Her yıl birkaç defa yanma olayı olduğunu anlatan Arıcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün olan olay da ses geldi, insanlarda panik oluşturdu. Trafonun patlamasından dolayı kablolar yanınca siyah bir duman çıktı. Benim dükkanımda alışveriş yapıp parasının üstünü almadan giden insanlar oldu. Ayrıca biz, kapalı çarşı derneği olarak esnaf toplanıp gerekeni yapılmasını istedik.Dilekçe verin dediler. Biz dilekçe verdik, Antalya'ya gönderdik. Bugünkü olay bence belki turizme büyük bir darbe. En az 1 milyon Euro kayıp var. Şu gördüğünüz esnaf şu an bekliyor. Normalde çok güzel satış yapan insanlar amaşu an müşteri yok." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manavgat'ta Yangın Paniği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement