Manisa'da Fidan Satışı Yapan Yerler Denetlendi - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Fidan Satışı Yapan Yerler Denetlendi

Salihli ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve zabıta ekipleri tarafından fidan satışı yapan yerler denetlendi.

02.02.2018 13:51

Salihli ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve zabıta ekipleri tarafından fidan satışı yapan yerler denetlendi.

Salihli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir, yaptığı açıklamada, denetimlerde fidan satışı yapan yerlerin belgeleri ile satılan fidanların etiket ve bitki pasaportu gibi belgelerinin incelendiğini söyledi.

Bakanlığın, Tohumculuk Hizmetleri Uygulama Talimatı gereği, pazar yerlerindeki fidan satış yerleri denetlendiğini belirten Demir, şöyle konuştu:

"Fide, fidan üretim materyali satışları fide/fidanın üreticileri veya kooperatif üyesi olan fidan üreticileri tarafından ya da ilgili kooperatif adına sertifikalandırılmış kendi fidanlarını kooperatiften alınacak üyelik ve fidan üreticisi olduğuna dair belge ile yapılabilmektedir. Ayrıca talimat gereği fide, fidan ve üretim materyalinin üreticisi veya tohumluk bayi dışındaki kişilerce pazarlanmasına, sertifikasız, etiketsiz ve bitki pasaportsuz fide, fidan üretim materyali satışına izin verilmemektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da Fidan Satışı Yapan Yerler Denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement