Manisa'da Hayes Lemmerz İnci Jant Fabrikası'nın Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Hayes Lemmerz İnci Jant Fabrikası'nın Temeli Atıldı

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 55 milyon dolar yatırım planlanan Hayes Lemmerz (HL) İnci Alüminyum Jant Fabrikasının temeli atıldı.

05.11.2011 14:40

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 55 milyon dolar yatırım planlanan Hayes Lemmerz (HL) İnci Alüminyum Jant Fabrikasının temeli atıldı.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, jant üreticisi Hayes Lemmerz International ile İnci Holding'in ortak yatırımı olan HL İnci Jant San. A.Ş'nin ikinci alüminyum jant fabrikası için 55 milyon dolar yatırım planlanıyor. Manisa'da kurulacak yeni fabrika ile Grup'a ait toplam jant fabrikası dört olacak.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan temel atma törenine Hayes Lemmerz International'ı temsilen Dan Ioschpe ve Fred Bentleyin, HL Jantaş ve HL İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim ile İnci Holding Yöneticileri, İnci Ailesi ve HL İnci Jant çalışanları katıldı.

Törende konuşan, HL İnci ve HL Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, yeni yatırımlarının jant üretimi konusunda hem Türkiye'de hem de uluslararası pazarda iddialarını daha da güçlendireceğini belirtti.

23 bin metrekaresi kapalı toplam 40 bin metrekare alan üzerine kurulan yeni tesislerin yatırım sürecinin 2013 yılının sonuna kadar devam edeceğini dile getiren Zaim, bu yatırımla alüminyum jant üretim kapasitesinin iki katı artışla toplam 4 milyon alüminyum jant kapasitesine ulaşacağını bildirdi.

Zaim, "Bu tesisle birlikte, Manisa'da bulunan dört jant tesisimizin toplam ciro hedefi 450 milyon dolar, ihracat hacmimiz ise 315 milyon dolara çıkacak" ifadesini kullandı.

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim de ekonomik kırılganlığın yaşandığı ve tedbirli olunması gereken yeni bir yılın yaklaştığı bir dönemde çalışanları, müşterileri ve ülkeye duydukları güvenle yatırımlarına devam ettiklerini ifade etti.

Meral İnci Zaim, "İhracat kapasitemizi yüzde 50 oranında artıracak bu yatırımımızın, ülkemizin sürdürülebilir ekonomik kalkınmasına katkı olmasını diliyorum" dedi.

HL İnci Alüminyum Genel Müdürü Hakan Ünlü ise tesisisin ilk etabının Eylül 2012 başında seri üretime geçmesinin planlandığını belirtti.

Verilen bilgiye göre, Hayes Lemmerz İnci Alüminyum Jant tesisinin yapımı 2012 yıl sonuna kadar sürecek. Üretim kapasitesinin ilk aşamada 3 milyon, ikinci aşamada 4 milyon adet alüminyum jant olacağı dördüncü tesisle birlikte toplamda 650 kişiye istihdam sağlanacak.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Hayes Lemmerz İnci Jant Fabrikası'nın Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement